23.2.2021.

Posted on Posted in Danovnik

Snovolovka

Ponekad je dobro odmaknuti se od stvarnosti, prihvatiti sve njene datosti, no unutrašnjost nas tjera malo pobjeći u snove, hvatati snovolovke i hrvati se s nestašlucima duše.

Razmišljati dušom djeteta i vidjeti šarene perlice, izgrađivati jedan tajanstveni svijet u kojem je sve dopušteno, idealizirano i zamotano u fine šarene boje Božića. Treba graditi nepoznate krajolike, oslikavati nade duginim bojama, trčati po proljetnim livadama i biti svoj. Veliko istinsko dijete!

Izgrađivati jedan lijepi svijet, šetati ulicama djetinjstva, skakutati po snijegu i maštati u zimskoj idili … da nikada neću odrasti i postati namrgođena svakodnevica.

Graditi nebrojene krunice prijatelja, čistih kao pahuljice snijega koje posipaju krošnje drveća i usnuli grad. Susretati se s osmijesima, nizati zagrljaje, lijepe želje i stvoriti temelj arhitekture ljudskoga i onako toploga kao bakina pogača…

Graditi, izgrađivati mostove, osluhnuti korake, početi s kućicom iz bajke … uključiti dobre i plemenite ljude – djecu koja uče knjiška znanja i tkaju najljepše simfonije đačkoga doba.

Izgradio sam snove, velike poput planina, duboke kao rijeka i plave kao nebo u koje ulaze samo drugovi, prijatelji, rođaci po osjećaju … nalik anđelima s toliko lijepih snova i darova koje daju slučajnim prolaznicima i neznancima.

Napajam se ljubavlju, naoružan sam strpljenjem,  vjerujem u ljepotu koja čeka sutra!

Veliki čovjek – u duši dječarac … pušem šarene balone darujući izgrađeni svijet malog GRADITELJA SNOVA!

Ukoliko želite uživati u njima … otvorena su vam vrata, zakoračite, prelistajte spomenare i budite kao i ja  – graditelj koji snove pretače u stvarnost.

Aleph

 

Podijeli...