BAUK – održana su otvorena predavanja i panel-rasprava

Posted on Posted in Kultura_kreativne_obavijesti, Obavijesti, Studenti obavijesti

Dana 7. prosinca 2021. na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku,  u organizaciji Odsjeka za kulturu, medije i menadžment, a na inicijativu studenata održana su otvorena predavanja i panel-rasprava u okviru organiziranog događanja naslovljenog BAUK. Cilj i svrha održanih predavanja bili su usmjereni odgovaranju na neka od najbitnijih pitanja u vrijeme pandemije virusom COVID-19 kako bi studenti imali kvalitetne izvore informacija. Izvanredni profesor Ivica Šola predavao je na temu „Zlouporaba slobode u ime slobode“, Tomislav Nedić, magistar prava, predavao je na temu „COVID-19 i ograničavanje prava i sloboda – od Cicerona do danas“, dok je dr. sc. Marina Jambrešić zaključila predavanja temom „Komparativna analiza COVID-mjera u državama članicama Europske unije – jesmo li najstroži?“.

Nakon predavanja održana je i panel-rasprava na temu „Jesmo li COVID-potvrde?“ koju je moderirao dr. sc. Igor Mavrin, a na kojoj su kao gosti sudjelovali red. prof. dr. art. Robert Raponja, izv. prof. dr. sc. Željko Pavić s Filozofskoga fakulteta Osijek, dr. sc. Snježana Barić-Šelmić, predavač Tomislav Levak te asistentica Iris Tomić. Teme koje su se također provlačile kroz predavanja i panel-raspravu bile su vezane uz identitet, javno i kulturno djelovanje u pandemiji, slobodu u digitalno doba, lažne vijesti o virusu COVID -19 te cjepivu u današnjem okruženju.

U doba kada postoje brojna pitanja vezana za pandemiju izuzetno je bitno studentima dati pravovremene, objektivne i argumentirane odgovore kako bismo ispunili vrlo odgovornu odgojno-obrazovnu svrhu naše institucije u kojoj su interesi studenata prioritet. Odaziv studenata bio je velik što dokazuje potrebu za takvim i sličnim događajima u budućnosti. Akademija je poticajno mjesto studiranja, a u skladu s tim nastojat će se o svakom idućem bauku progovarati na stručan i argumentiran način.

 

 

 

Podijeli...