/ Cjeloživotno učenje
Slider

/ Cjeloživotno učenje

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku jedna je od sedamnaest znanstveno/umjetničko-nastavnih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koja ima višegodišnje iskustvo u formalnom visokoškolskom obrazovanju kroz izvedbu preddiplomskih i diplomskih studija iz umjetničkog i znanstvenog područja. Osim programa formalnog obrazovanja, Akademija, u skladu sa zahtjevima suvremenog obrazovanja, tržišta rada i kapitala, počinje raditi na osmišljavanju i izvođenju programa neformalnog obrazovanja, odnosno programa u okviru koncepta cjeloživotnog učenja.
Programi cjeloživotnog učenja na Akademiji, nastali su kao odgovor na nedostatak umjetničko/edukativnih sadržaja koji se nude u gradu Osijeku. Općenito je poznato da je šira javnost uvijek zainteresirana baviti se umjetnošću, bilo da se radi na razini amatera ili kao uvod u neki oblik formalnog umjetničkog obrazovanja. Stoga u svim većim gradovima postoje veleučilišta, učilišta ili udruge koje nude takve oblike edukacije, kao i što upravo umjetničke akademije nude neformalne programe široj javnosti, primjerice :„The Art Academy in London“, „London College of Art“, “University of Edimburgh“, „School of Art Institute of Chicago“, „Princeton Arts Academy“ i mnogi drugi.
Osim toga, ovakvi programi cjeloživotnog učenja mjesto su gdje se razbija predrasuda kako je umjetnost isključivo stvar talenta, nego je za isto potrebno i savladavanje određenih tehnika i tehnologija, organizacije rada i procesa. Vještine i umijeća određenih umjetničkih područja mogu se osmišljenim programom savladati i usavršavati. Upravo iz tog razloga Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, najkvalificiranija je u regiji za provođenje ovakvih programa cjeloživotnog učenja.

 

/ Cjeloživotno obavijesti