Dani medijske pismenosti – Predstavljanje edukativnoga priručnika o novim medijima za osobe treće životne dobi

Posted on Posted in Kultura_kreativne_obavijesti, Obavijesti

Poštovani,

pozivamo vas na predstavljanje novoga edukativnog e-priručnika o novim medijima za osobe treće životne dobi koje će se sutra (petak, 6. svibnja 2022.), s početkom u 11:00, održati u Salonu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (Trg Svetog Trojstva 3, Tvrđa, 1. kat).

            Ova je promocija završni sadržaj četverodnevnoga događaja Dani medijske pismenosti AUK-a 2022., koji od 3. do 6. svibnja 2022. organizira osječka Akademija zajedno sa suradnicima i partnerima. Izdavač ovoga e-priručnika, koji je naslovljen „Vodič za srebrne surfere: Priručnik o internetu i društvenim mrežama za treću životnu dob“,  jest Agencija za elektroničke medije, a on je nastao u okviru ovogodišnjih nacionalnih Dana medijske pismenosti. Njegovi su autori Tomislav Levak, mag. cult. i dr. sc. Nefreteta Zekić Eberhard koji već nekoliko godina aktivno provode edukativne aktivnosti i projekte o medijima usmjerene upravo starijim osobama. Posrijedi je jedna od rijetkih medijskih publikacija u Hrvatskoj čiji je cilj medijsko obrazovanje i opismenjavanje osoba starije životne dobi.

U okviru predstavljanja bit će premijerno prikazan i kratki studentski videouradak „Sedma svjetska sila u ulozi negativca – tko je ukrao povjerenje u medije?“ koji autorski potpisuju Magdalena Jelečević i Anamarija Maršić, apsolventice AUK-a.  Na promociji će biti riječi i o razini medijske pismenosti u Hrvatskoj te povjerenja hrvatskih građana u medije.

 

  • Na predstavljanju će govoriti:
    • Josip Popovac, predsjednik Vijeća za elektroničke medije i ravnatelj Agencije za elektroničke medije
    • Tomislav Levak, koautor priručnika i predavač na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku
    • Nefreteta Zekić Eberhard, koautorica priručnika i dugogodišnja novinarka
    • Marija Sužnjević, predsjednica Matice umirovljenika grada Osijeka

Očekuje se i nazočnost predstavnika Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka te predstavnika udruga umirovljenika i starijih osoba, kao i domova za starije osobe s područja grada Osijeka. U ime Akademije okupljene će pozdraviti izv. prof. art. dr. sc. Saša Došen, prodekanica Akademije za umjetnost, kvalitetu i strategiju.

 

 

 

Podijeli...