Dramski studio glume i lutkarstva

Posted on Posted in Cjeloživotno obavijesti

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organizira prvi upisni rok programa cjeloživotnog učenja Dramski studio glume i lutkarstva u akademskoj godini 2022./2023. namijenjenoga svim zainteresiranim osobama srednjoškolskog uzrasta i starijim osobama.

O PROGRAMU:

Ideja osnivanja dramskog studija nastala je iz potrebe da se mladim ljudima približi pojam glume i lutkarstva te njihovi osnovni principi koje gajimo na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Cilj je programa prihvaćanje glume i lutkarstva kao radnje i djelovanja na sceni, a ne općenito izigravanja likova što je česta pogreška brojnih dramskih studija koji ne posjeduju profesionalno obrazovani kadar.

TRAJANJE:

Program traje 60 sati.

UVJETI ZA UPIS

Očekuje se da će program pohađati polaznici iz osobnih razloga stoga Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku AUK neće određivati stručne preduvjete za upis polaznika. Namijenjen je osobama srednjoškolskog uzrasta i starijima.

ISHODI:

Po završetku programa Dramski studio glume i lutkarstva polaznici će moći:

  • prepoznavati probleme koji nastaju u situaciji javne izloženosti
  • identificirati razlike i sličnosti između radnje u stvarnom životu i radnje na sceni
  • otkrivati osnovne pokretačke sile u dramskom predlošku
  • preispitivati svoje glumačke osobnosti u odnosu na neživi predmet, partnere na sceni i publiku
  • povezivati mimetičko opažanje položaja, pokreta i radnje u kinestetičko čulo

 

Prijave i upisi za prvi ciklus u 2022./2023. počinju 1. veljače 2023. Svi zainteresirani pristupnici mogu se prijaviti putem mail adrese voditeljice Ureda za poslove organizacije studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Dražene Stanković drazena.stankovic@aukos.hr ili na broj mobitela +385 99 312 6192.

Nastava se organizira na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku prema rasporedu sati nastave i dogovoru s voditeljem Programa.

Cijena Programa iznosi  159,00 eura (1.200,00kn). U cijenu izobrazbe uključeno je i izdavanje potvrde o završenom Programu.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju je voditeljica Ureda za poslove organizacije studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Dražena Stanković (drazena.stankovic@aukos.hr ili +385 99 312 6192)

Podijeli...