Festival „Artomania“ – nastavak kronika Artomanijaka

Posted on Posted in Kazaliste_obavijesti

Utopijska priča, mjesto stvaranja umjetnosti i kulture donosi nove i svježe realnosti – Artomania je ponovno u gradu! Održat će se od 7. do 9. listopada 2022. godine i to na nekoliko lokacija na Sjenjaku u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Simbolično je izabran kvartovski dio grada kako bismo kroz interaktivni program što bolje približili umjetnost našim građanima, a kako bismo naglasili tu kvartovsku priču odlučili smo organizirati turnir u basketu i obnovu košarkaškog terena kod robne kuće Sjenjak.

ARTOMANIA je projekt inovativne kulturne prakse kojim se široj javnosti predstavlja bogata i raznovrsna umjetnička produkcija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u prostorima koji nisu uobičajeno namijenjeni predstavljanju umjetničkih djela. Umjetnička djela obuhvaćat će glazbenu, izvedbenu, književnu te likovnu umjetnost. Festival Artomania pokušaj je približavanja kulture i umjetnosti svima zainteresiranima, od najmanji do onih najstarijih.

Cilj festivala je povezati i upoznati lokalnu zajednicu s radom i stvaralaštvom studenata Akademije jer umjetnici su ključan dio kulture nekog mjesta, ali i potaknuti građane na aktivnije sudjelovanje u umjetničko-kulturnim programima preko kojih se ostvaruje zajedništvo i izgrađuju dobri odnosi.

Ulaz na sve programe u okviru Artomanije je besplatan. Sve dodatne informacije, kao i detaljan program festivala, bit će dostupni na službenoj Facebook stranici festivala, kao i službenom Instagram profilu.

Poruka javnosti je da se pridruže bogatom kulturnom festivalu, odaberu radionicu, koncert ili predstavu koja će ih motivirati na daljnje kulturno uzdizanje sebe, ali i svih ostalih.

Posebno Vas pozivamo na svečano otvaranje koje će se održati u petak (07.10.2022.) u 20:00h u Amfiteatru kod Robne kuće Sjenjak (IPK) te na turnir u basketu „Art vs. Kvart“ koji se održava u nedjelju (09.10.2022.) od 11:00h, u sklopu turnira bit ćepredstavljen i Artomanijski mural (obnovljeni košarkaški teren pokraj Robne kuće Sjenjak (IPK).

Za sve dodatne informacije možete se javiti na kontakt broj telefona i mail adresu Iris Tomić (Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku), koordinatorici festivala: 099/783-58-51, iris.tomic2@gmail.com .

LINKOVI NA DRUŠTVENE MREŽE:

Facebook: https://facebook.com/events/s/festival-artomania/399485708869883/ 

Instagram: https://instagram.com/festival_artomania?igshid=YmMyMTA2M2Y=

PROGRAM:

 

Podijeli...