Umjetničko djelovanje

E - MAIL:  renata.karsa@gmail.com
KONZULTACIJE: 
Srijedom u 10:15 uz prethodnu najavu na e-mail adresu
 

Kolegiji:
 

Klavir obligatno 1   -   Loomen
Klavir obligatno 2   -   Loomen
Klavir obligatno 3   -   Loomen
Klavir obligatno 4   -   Loomen
Povijest klavirske umjetnosti   -   Loomen

 


RENATA KARŠA (rođ. STOČKO) rođena je u Vinkovcima gdje započinje glazbeno obrazovanje. Nastavlja ga u Osijeku kada kao srednjoškolka osvaja nagrade na republičkim i saveznim natjecanjima. Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu s izvrsnim ocjenama, a zatim i magistrirala u klasi prof. Pavice Gvozdić.

Održala je recitale u svim većim glazbenim središtima Hrvatske (Zagreb, Split, Rijeka, Varaždin, Dubrovnik, Osijek), nastupala je u sklopu festivala Dani Milka Kelemena, te Hvarskih ljetnih priredbi, a koncertirala je i u Italiji, Poljskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj i Sloveniji. Na oblikovanje njezina repertoara posebno je utjecalo sudjelovanje na jednom od najprestižnijih svjetskih natjecanja - Chopinovom natjecanju u Varšavi. Karakterizira ju višestranost u umjetničkom djelovanju, pa je tako nastupala solistički, uz pratnju orkestara (Društveni orkestar HGZ-a, orkestar Muzičke akademije u Zagrebu, Simfonijski orkestar HRT-a, Osječki komorni orkestar), kao član komornih sastava, umjetnički suradnik puhača, pjevača i gudača (G. Končar, K. Nakazawa), te snimala za potrebe radija i televizije. Službeni je korepetitor Međunarodnoga pjevačkog natjecanja Lav Mirski u Osijeku od 2014. godine. Od 2006. sa suprugom Ivanom Karšom, također pijanistom, djeluje u klavirskom duu. U prosincu 2010. na XXII. međunarodnom pijanističkom natjecanju „Camillo Togni“ (Brescia, Italija) osvojili su 3. nagradu i brončanu medalju.

Klavirskom pedagogijom počela se baviti u glazbenim školama u Zagrebu i Osijeku, a u razdoblju od 2003. – 2007. bila je voditeljica Stručnog vijeća učitelja klavira za šire područje Slavonije. Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku zaposlena je kao asistentica od 2007. godine, a trenutno je u zvanju višeg predavača.

 


<< Nazad