Umjetnička akademija u Osijeku, u suradnji s virovitičkim kazalištem, 22. i 23. travnja 2018. u prostoru osječke Barutane organizira izvedbu predstave „Bijela kuga“ s početkom u 19 sati.
23. travnja 2018., u ponedjeljak, je izvedba s dijelovima na njemačkom jeziku.

Više...

Pozivamo Vas na predstavu „Mušica“ koja će se premijerno za Slavoniju i Baranju izvesti  s početkom 18 sati u Kopačevu – restoran Didin Konak.

Predstava je nastala u produkciji Umjetničke akademije u Osijeku,  a režirao ju je  izv.prof.art. Robert Raponja.

U predstavi igraju asistenti Umjetničke akademije u Osijeku Domagoj Mrkonjić, Nenad Pavlović i Katica Šubarić, studentica Ivana Vukičević,  te Igor Pavlović član drame SNP-a Novi Sad.

Vizualni identitet potpisuje student 1. godine diplomskog studija Kazališnog oblikovanja Matija Dijanović, pod mentorstvom izv.prof.art. Jasmine Pacek.

Ulaz slobodan.

 

Veselimo se Vašem dolasku!


UMJETNIČKA AKADEMIJA U OSIJEKU
HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU
VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE POLJSKE I
POLJSKO KULTURNO DRUŠTVO MIKOLAJ KOPERNIK U ZAGREBU
VAS POZIVAJU NA HRVATSKU PRAIZVEDBU

STANISLAW IGNACY WITKIEWICZ
MAJKA

13.10.2015. U 20:00
BARUTANA (OSIJEK)

Kazališni odsjek u listopadu će premijerno izvesti čak dvije predstave - "I u našem gradu", Kalmana Mesarića u koprodukciji Kazališa iz Belišća, GKM iz Splita i UAOS te Witkiewiczevu "Majku" pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Poljske i uz suradnju Poljskog kulturnog društva Mikolaj Kopernik iz Zagreba i HNK Osijek.  Osim premijera, studenti i asistenti Kazališnog odsjeka imat će nekoliko vrlo zanimljivih gostovanja i izvedbi. Cijeli program pogledajte u nastavku

Više...

Poštovani,

pozivamo Vas na premijeru predstave " Mater mu j****, tko jer prvi počeo" u petak, 12. prosinca 2014. godine, u osječkom Studentskom centru, (drugi kat - kongresna dvorana), s početkom u 20 sati, dok će se repriza iste održati u subotu 13.prosinca 2014. u 20 sati.

Kultna predstava najeksponiranijeg dramskoga autora u Makedoniji, Dejana Dukovskog, realizira se u koprodukciji Umjetničke akademije u Osijeku i Makedonskog kulturnog društva „Braća Miladinovci“. Ova godina je vrlo posebna za MKD „Braća Miladinovci“, jer upravo ove godine slave 20. obljetnicu svoga osnutka, te tom prilikom organiziraju brojna kulturna događanja. Također, važno je za napomenuti da je ova predstava diplomski rad dvaju studenata glume pod redateljskom palicom Angelča Ilievskog i mentorstvom izv. prof. Roberta Raponje.

Više...