Završna izložba studenata Odsjeka za likovnu umjetnost, studenata Preddiplomskog i Diplomskog studija Likovne kulture, održava se već tradicionalno u prostorima Zgrade likovnih umjetnosti i Zgrade kiparstva u Sveučilišnom kampusu. U njezinoj organizaciji sudjeluju Studentski zbor i svi zaposlenici Odsjeka. Po završetku akademske godine ona daje uvid u rad na svim praktičnim kolegijima održanim tijekom dva prethodna semestra – u njoj sudjeluje gotovo 80 studenata s više od 300 radova. Koncipirana je kao presjek stvaralaštva svih studenata, a obuhvaća suvremene oblikovne varijacije i izražajne forme; sliku, skulpturu, crtež, grafički otisak, instalaciju, fotografiju i video rad, pokazujući mnogostruke i neograničene mogućnosti svojstvene suvremenoj vizualnoj i likovnoj produkciji današnjice. Uobičajeno je da na Završnoj izložbi sudjeluju i odabrani studenti s neke druge srodne Akademije, čime se omogućava komparacija, razmjena iskustava i znanja te stvaranje komunikacijske mreže za prezentaciju, produkciju i razmjenu ideja kao temelj proširenoj suradnji. U tom kontekstu ugošćene su i izložbe studenata iz Novog Sada i Pečuha.
 

Izložba nije namijenjena samo uskom krugu Odsjeka i Akademije, već i širokoj javnosti, koja tom prilikom može upoznati aktualnu godišnju umjetničku produkciju kao kreativni dijalog studenata i njihovih mentora, te ambijent i načine izvođenja nastave.
 

Na izložbi se redovito odabiru studenti čiji se radovi ističu posebnom kvalitetom te se nagrađuju skupnom izložbom u jednom od galerijskih prostora.

 

       

 

Umjetnička akademija u Osijeku

ZAVRŠNA IZLOŽBA STUDENATA ODSJEKA ZA LIKOVNU UMJETNOST

10. – 15. lipnja 2016

Cara Hadrijana 8/B (Zgrada Odsjeka za likovnu umjetnost i zgrada Kiparstva)

Otvorenje izložbe 10. lipnja u 19 sati

Popratni koncert u okviru Osječkog ljeta mladih, u kome sudjeluju InFormation, Debeli Precjednik i dj DAK, počinje u 21 sat ispred Akademije. 


<< Nazad