Cjeloživotno učenje Umjetničke akademije u Osijeku

OSNOVE GLUME I LUTKARSTVA

(priprema za upise na studij Glume i lutkarstva)

 

Najavljujemo upise u novi program cjeloživotnog učenja Umjetničke akademije. Program je prvenstveno zamišljen kao priprema za upise na studije Glume i lutkarstva.

 

Intenzivni program „Osnove glume i lutkarstva“ mladim ljudima približava osnovne principe glume i lutkarstva te njihove specifičnosti kakve se gaje na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

 

Posebna značajka ovog programa je što svakom polazniku pristupa na poseban i individualan način dajući naglasak upravo na one segmente u kojima je polaznik slabiji i u kojima mu treba pomoći. Razvija se motorika, osjećaj za prostor, mašta i promatranje neživog svijeta iz jednog novog kuta, lutkarskim i glumačkim očima.

 

Dio ovog programa je i provjera sluha i ritma, koju provode profesori i asistenti koji imaju prethodnu glazbenu naobrazbu, ali ujedno se bave scenskom umjetnosti. Izvoditelji programa nastavnici su na preddiplomskom i diplomskom studiju Glume i lutkarstva Odsjeka za kazališnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku, koji, uz specijalističku naobrazbu, posjeduju i bogato praktično iskustvo te sudjeluju u realizaciji kazališnih projekata kao dramski i lutkarski redatelji, dramski glumci i glumci lutkari, ali i kao članovi autorskog kreativnog tima (koreografi, oblikovatelji svjetla, autori glazbe i sl.), te posjeduju bitno pedagoško iskustvo u vođenju dramskih i lutkarskih radionica za djecu i mlade.

 

Cijena programa po polazniku iznosi 750,00 kn

 

Popis predmeta:

 

- Provjera sluha i ritma;

 

- Uvod u animaciju;

 

- Rad na lutkarskoj etidi – prvi dio;

 

- Rad na lutkarskoj etidi – drugi dio;

 

- Gluma – radnja, rad na sebi, rad s partnerom, osobnost i dramsko lice, modeli igre;

 

- Vježbe: Opuštanje, Dječje igre, čulno opažanje i doživljavanje, pažnja i koncentracija, mašta;

 

- Rad na monologu;

 

- Rad na pjesmi (poezija).

 

 

RASPORED PO UMJETNIČKIM PODRUČJIMA

 

Četvrtak, 4.5.2017. god.

9,00 sati – 10,00 sati PREDMETI IZ PODRUČJA GLAZBE

10,00 sati – 14,00 sati PREDMETI IZ PODRUČJA LUTKARSTVA

16,00 sati – 20,00 sati PREDMETI IZ PODRUČJA GLUME

 

Petak, 5.5.2017. god.

10,00 sati – 14,00 sati PREDMETI IZ PODRUČJA GLUME

16,00 sati – 20,00 sati PREDMETI IZ PODRUČJA LUTKARSTVA

 

Subota, 6.5.2017. god.

10,00 sati – 14,00 sati PREDMETI IZ PODRUČJA LUTKARSTVA

16,00 sati – 20,00 sati PREDMETI IZ PODRUČJA GLUME

 

Sve informacije kao i prijavnice možete naći na stranicama Umjetničke akademije u Osijeku www.uaos.unios.hr ili kod Dražene Stanković, Voditeljice ureda za studente poslijediplomskih studija i cjeloživotno učenje na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, na broj telefona (031) 253 334 (uredovno Akademije od 7 do 15 sati), ili na mail drazena.stankovic@uaos.hr