Program A4 nastavlja se na petogodišnji projekt Fast Forward / Utorkom u Galeriji kojeg su inicirale umjetnica Sandra Sterle i povjesničarka umjetnosti Ivana Meštrov, a 2012. godine koncepcijski odredili i pokrenuli muzejski savjetnik Božo Majstorović i akademski slikar Vedran Perkov.

Riječ je o suradničkoj platformi osmišljenoj s ciljem poticanja suradnje najmlađih sudionika splitske umjetničke scene. Kroz trajanje programa osjetio se zamor formule unutar lokalnog konteksta, ali je istovremeno program zbog izrazite edukacijske uloge i pripreme sudionika za stvarnost profesionalnog života doživio veliku popularnost. Galerija umjetnina je stoga odlučila organizirati nacionalni program koji je osmišljen u suradnji sa dosadašnjim sudionicima programa i nazvan A4. Raspisan je javni natječaj na nacionalnoj razini koji uključuje studente sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, po kojem će biti izabrani parovi mladih umjetnika i povjesničara umjetnosti s ciljem organizacije inicijalne skupne izložbe u Galeriji umjetnina u studenom 2017. godine.

Javni natječaj objavljen je na websiteu Galerije umjetnina http://galum.hr/site/assets/files/1104/natjecaj_a4.docx

Suradnici Galerije umjetnina u programu A4 su Umjetnička akademija u Osijeku, Akademija primijenjene umjetnosti u Rijeci, Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci, Umjetnička akademija u Splitu, Odsjek povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Split, Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu.


<< Nazad