DRŽAVNI SKUP UČITELJA GLAZBENE KULTURE I UMJETNOSTI: „Suvremena nastava glazbe i glazbene aktivnosti u kurikulumu suvremene škole“ U Osijeku će se na Umjetničkoj akademiji  od 18. do 20. travnja 2017. održati DRŽAVNI SKUP UČITELJA GLAZBENE KULTURE I UMJETNOSTI pod nazivom "Suvremena nastava glazbe i glazbene aktivnosti u kurikulumu suvremene škole". Na skupu će sudjelovati 200 učitelja glazbe iz cijele Hrvatske, od kojih su mnogi, alumniji studija glazbene kulture i glazbene pedagogije, Odsjeka za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku.
 
Organizator skupa je Agencija za odgoj i obrazovanje u partnerstvu s Umjetničkom Akademijom. Skup će otvoriti dekanica Umjetničke akademije u Osijeku prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić i viša savjetnica za Glazbenu kulturu i umjetnost iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Anita Gergorić. Otvaranje skupa održat će se u Auli MURSA, na Građevinskom fakultetu u Osijeku, 18. travnja u 12 sati. 
 
U tri dana, održat će se dvadesetak izlaganja, interaktivnih radionica i seminara na kojima će se raspravljati o aktualnim temama iz područja glazbenog odgoja i obrazovanja. Predavači skupa su profesori i suradnici Odsjeka za glazbenu umjetnost, Umjetničke akademije u Osijeku.  izv. prof. art. dr. sc. Antoaneta Radočaj-Jerković, doc. dr. sc. Jasna Šulentić Begić, doc. art. Vuk Ognjenović, dr. sc. Tihana Škojo, dr. sc. Amir Begić, Davor Dedić, Majda Milinović, Marko Sesar, Marija Kristek i viša savjetnica AZOO, Anita Gergorić. 
 
Bogat program izlaganja sastoji se od sljedećih tema:
 
Glazbene sposobnosti u kontekstu utjecaja naslijeđa, okoline i pravodobnog otkrivanja
 
Oblikovanje samodjelotvornosti učitelja izbjegavanjem stresa i samomotiviranjem  
 
Položaj baletne umjetnosti u nastavi Glazbene kulture
 
Interkulturalna nastava glazbe
 
Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita iz glazbene kulture i glazbene umjetnosti
 
Školski tamburaški ansambl – pozitivno usmjerena i kvalitetna izvannastavna aktivnost
 
Glazbeno obrazovanje unutar pjevačkih zborova - Otvoreni pokusi s dječjim i djevojačkim zborovima
 
Plesna radionica - menuet
 
Narodnim pjesmama putujemo Hrvatskom (korelacija nastave glazbene kulture i nastave geografije)
 
Poticanje i usmjeravanje interesa za glazbene sadržaje aktivnim, suradničkim učenjem
 
(NE)razumijem JAZZ
 
Pametnim telefonom do glazbe

<< Nazad