Otvorenje izložbe će se održati u utorak 31.10.2017. godine u 19.00 sati u prizemlju zgrade Eurodoma, u Vukovarskoj 31 u Osijeku.

Radovi će se moći pogledati svaki dan do nedjelje, 5.11.2017. od 18.00 do 20.00 sati.

Međunarodna studentska kiparska radionica Jarčevac se uspješno realizira od 2009. godine u istimenoj šumi, kod mjesta Petrijevci, u blizini Valpova. Na ovogodišnjoj devetoj po redu radionici Jarčevac, u organizaciji Umjetničke akademije u Osijeku Sveučilišta J.J. Strossmayera, sudjelovalo je devet studenata od kojih dvoje studenata kiparskog odsjeka Akademije za glazbu i vizualne umjetnosti iz Pečuha, Mađarska, Ezster Kovacs i Gergely Juhasz te sedam studenata Diplomskog studija Odsjeka likovne kulture Umjetničke akademije u Osijeku, Tamara Sekulić, Josipa Stojanović, Josip Barišić, Vinko Vidmar, Martina Kovačević, Stella Kovačević i Senka Banjac. Na radionici, pod vodstvom umj.sur. Margarete Lekić i uz pomoć djelatnika Hrvatskih šuma, studenti su realizirali svoje skulpture u lipovom drvu.

 

Projekt je podržalo Ministarstvo kulture RH,  Studentski zbor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Hrvatske šume d.o.o i HEP Plin d.o.o.


<< Nazad