Umjetnička akademija u koprodukciji s Gradom Đakovom I Srpskim narodnim pozorištem realizira uprizorenje drame američkoga dramatičara, glumca, scenarista i redatelja Sama Sheparda (1943. – 2017.) – “True West”. Ovaj američki svestrani umjetnik bio je nominiran za Oscara i dobitnik je brojnih nagrada, među kojima je i Pulitzerova nagrada za dramu za koju je bio nominiran i s ovim djelom.

 

Pretpremijerno izvođenje ove predstave održat će se u 06. 03. 2018., u utorak, u Srpskom narodnom pozorištu Novi Sad s početkom u 18:30, dok je premijera na rasporedu 09. 03. 2018., u petak u 19:30 također na sceni Srpskog narodnog pozorišta.

 

Priča je ovo o dvojici braće – onoga „uspješnog“ i onoga „odmetnutog“ – na prvi pogled potpuno suprotstavljenih karaktera, koji se nakon susreta počinju nadopunjavati, ali i sukobljavati. Sukob braće dovodi do zamjene njihovih primarnih uloga – „uspješni“ čovjek postaje „odmetnik“ i obrnuto – kao da obojica priznaju da su oduvijek željeli biti poput onoga drugoga.

 

Redatelj ove predstave je Dimitri Pierre Georges Udovički pod mentorstvom Roberta Raponje, u predstavi glume Saša Anočić, Igor Pavlović, Domagoj Mrkonjić i Aleksandra Pleskonjić, scenograf je Davor Molnar, za kostimografiju su se pobrinuli Davor Molnar i Snežana Horvat, za glazbeni dio Josip Horvat, dok su za produkciju zaslužni Elizabeta Fabri i Antonio Šabić.

 


<< Nazad