Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu ReArt festivala od 30. lipnja – 1. srpnja 2018. god. u gradu Osijeku.

 

Rok za slanje prijava je: 23. 4. 2018.

 

O natječaju !

ReArt festival u organizaciji udruge PLANTaža, povezuje različite umjetničke izričaje jednom temom i mjestom, a veže se uz kreativnost, umjetnost,  znanost i ekologiju. Festival se održava od 2014. godine i svake godine mijenja svoju temu i mjesto festivala. Tema ReArt festivala 2018. godine inspirirana je  pripovjetkom “ Regoč“  Ivane Brlić- Mažuranić  i slavenskom mitologijom.

Otvarajući posjetiteljima potpuno nove, različite doživljaje njihovog Grada, povijesnih mjesta ili gradskih parkova ReArt potiče na stvaralaštvo i inovativnost prostora koji su zapušteni, te time stvara novo poimanje prostora dodirujući umjetničko-kulturni kontekst. ReArt okuplja, predstavlja i otkriva razne umjetnike, rukotvorce i ostale kreativce na jednom mjestu. Jedan od ciljeva ReArt festivala je i svake godine pozvati umjetnike na izlaganje umjetničkih radova (skulptura i instalacija) te promovirajući njihov rad na drukčiji način stvoriti platformu umjetničkog predstavljanja. Do sada se na ReArt-u unutar četiri godine predstavilo preko 80 umjetnika, ponajviše sa ReArt konceptom recikliranih skulptura i instalacija ili reciklažno-umjetničkih intervencija. Sve se odvijalo na otvorenom stoga su umjetnici imali mogućnost promišljanja na licu mjesta (site-specific), više pogledati na: https://reartfestival.blogspot.hr/

ReArt kao uzbudljiv i privlačan festival koji stvara spektakularne doživljaje posjetiteljima uz interaktivne umjetničke radove 2018. godine otvara svoja vrata temom „Regoč“ i slavenska mitologija.

Stoga se svi umjetnici svojim idejama ili gotovim umjetničkim radovima (likovno-urbanim instalacijama ili skulpturama) mogu prijaviti za sudjelovanje na grupnoj izložbi u sklopu ReArt festivala 2018.

Propozicije

1. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi autori i/ili autorske grupe s područja Republike Hrvatske,  kao i oni koji su svojim djelovanjem vezani uz Hrvatsku.             

2.         Svaki autor i autorska grupa ima pravo prijave i sudjelovanja na festivalu s najviše 3 (tri) rada.

3.         Radovi se prijavljuju na posebnoj prijavnici.

4.         Umjetnički radovi (likovno-urbane instalacije ili skulpture) trebaju biti izvedene na otvorenom prostoru u dijelu Perivoja kralja Tomislava u Osijeku.

5.          Sudionici natječaja donose svoje radove ili ih rade na licu mjesta na dan festivala.

6.          Organizator ne snosi troškove slanja umjetničkih recikliranih skulptura i instalacija.

7.          Materijale potrebne za izradu umjetničkih skulptura/instalacija snose sami autori.

 

 Tehnički uvjeti:

Projekti trebaju sadržavati:

- skicu ili računalnu animaciju

- tehnički opis postavljanja i uklanjanja

- tehnički opis materijala koji se koriste u izradi

VAŽNO!

Instalacije ne smiju u izvedbi  pretpostavljati bilo kakvu mogućnost oštećivanja postojećih šumskih objekata ( rezanje grana, rušenje stabala …)

Slanje prijedloga: prijedlozi radova sa prijavnicom za likovno-urbane instalacije se šalju u digitalnom obliku na e-mail adresu: 

               reartizlozbe@gmail.com

 


 

Opći uvjeti za reciklirane instalacije:

Prijavom rada autori pristaju na uvjete ovoga poziva, kao i na javno izlaganje i publiciranje rada.

Festival zadržava prava fotografiranja svih prijavljenih djela, objavljivanja djela i dostavljene grafičke dokumentacije u katalogu, te pravo na njihovo korištenje u reklamne i dokumentacijske svrhe bez naknade.

 

Rok za prijavu na ReArt festival 2018. je do 23. travnja 2018.

O ishodu selekcijskog postupka sudionici će biti obaviješteni e-mailom do 30. travnja 2018. godine.

Izložba instalacija ˝Regoč i slavenska mitologija“ bit će otvorena od 30.6.2018. do 1.7.2018. godine u sklopu ReArt festivala uz mogućnost putovanja izložbe na druge festivale.

 

Članovi žirija:

Valentina Grubačević , mag. educ. art., voditeljica ReArt festivala

Marija Vidaković- Tulić , mag. educ. art., voditeljica umjetničkog programa

Slađana Zubić, mag. educ. art. , voditeljica umjetničkog programa

 

PRIJAVNICA


<< Nazad