MAJSTORSKI TEČAJ IZ KOMPOZICIJE
dr. NILS VIGELAND
(Manhattan School of Music, New York, SAD)
 
Kao dio programa Odjela za novu glazbu pri Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, kratki majstorski tečaj iz kompozicije održat će dr. Nils Vigeland, američki kompozitor i profesor na Manhattan School of Music u New Yorku (SAD). Tečaj će se održati 10. i 11. rujna 2018. godine u dvorani Hrvatskog društva skladatelja u Zagrebu.
 
Sadržaj tečaja:
Kompozicije polaznika analizirat će na individualnoj nastavi dr. Vigeland. Dodatni sati će biti mogući ukoliko će to raspored dopustiti. Svaki polaznik treba donijeti dvije kompozicije koje su međusobno različite.
Okrugli stol koji će obuhvatiti različite teme profesije, od tehnika komponiranja do planiranja profesionalne karijere, održat će se u utorak 11. rujna.
 
Prijava je moguća do 5. rujna 2018. godine.
 
Prijave se šalju na e-mail: amatic@uaos.hr
Molimo uključite kratki životopis i jednu vlastitu kompoziciju (partitura u PDF-u i ako je moguće MP3 snimka).
Prijava + individualni sat od 60 min: 450kn
Dodatni individualni sat: 300kn
Jezik poduke: engleski
dr. Nils Vigeland
http://www.nilsvigeland.com/content/biography
 
Dodatne informacije:
Osim dvije kompozicije koje predaju prilikom prijave, polaznici mogu predati još jednu kompoziciju u bilo kojem stilu do 6 minuta trajanja, za solo instrumente, manje komorne sastave ili za rezidencijalni ansambl 'MiseEnScene' (violina, viola, violončelo, flauta, klarinet, klavir). Ta će kompozicija biti izvedena u sklopu ciklusa Osječka muzejska glazbena srijeda 2019. godine.
Postoji mogućnost profesionalnog snimanja jednog polaznikovog djela u izvedbi Ansambla MiseEnScene, do kraja 2018. godine. Cijena snimanja iznosi 1500kn.
Za sve dodatne informacije možete poslati mail na:
Mia Elezovic, email: miaelezovic@gmail.com