Studentice Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u sklopu kolegija Metode i prakse umjetničkog istraživanja pripremaju performans pod nazivom „Tijelo migranata“ koji će biti  izveden u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. godine, na Trgu slobode (kod Spomen-obilježje hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata) u 15 sati.

Potaknute već nekoliko godina aktualnom migrantskom krizom, studentice su odlučile u okviru kolegija na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku pripremiti performans u kojemu će prolaznici moći izravno sudjelovati. Naime, riječ je javnom glasovanju, u kojemu će svatko moći osobno odlučiti želi li pustiti migrante u Europu ili želi da se oni vrate odakle su došli. Valja istaknuti kako nije slučajno za lokaciju performansa odabran Trg slobode. U performans će biti uključena i skulptura „Šetača“, odnosno Augusta Cesarca, hrvatskoga književnika koji je također bio migrant tijekom svojega života.

Performans su pripremile Dora Kujek, Lorna Kalazić, Tončica Knez, Rahela Šajinović, Josipa Miković i Ema Lutring pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Lea Rafolta.


<< Nazad