Umjetnička akademija u Osijeku jedna je od sedamnaest znanstveno/umjetničko-nastavnih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koja ima višegodišnje iskustvo u formalnom visoko školskom obrazovanju kroz izvedbu preddiplomskih i diplomskih studija iz umjetničkog područja.Osim programa formalnog obrazovanja, UAOS u skladu sa zahtjevima suvremenog obrazovanja, tržišta rada i kapitala, počinje raditi na osmišljavanju i izvođenju programa neformalnog obrazovanja, odnosno programa u okviru koncepta cjeloživotnog učenja.

Programi cjeloživotnog učenja na UAOS nastali su kao odgovor na nedostatak umjetničko/edukativnih sadržaja koji se nude u gradu Osijeku. Općenito je poznato da je šira javnost uvijek zainteresirana za bavljenje umjetnošću, bilo da se radi na razini amatera ili kao uvod u neku formu formalnog umjetničkog obrazovanja. Stoga u svim većim gradovima postoje veleučilišta, učilišta ili udruge koje nude takve oblike edukacije, kao i da upravo umjetničke akademije nude neformalne programe široj javnosti, primjerice :„The Art Academy in London“, „London College of Art“, “University of Edimburgh“, „School of Art Institute of Chicago“, „Princeton Arts Academy“ i mnogi drugi.

Osim toga, ovakvi programi cjeloživotnog učenja mjesto su gdje se razbija predrasuda da je umjetnost isključivo stvar talenta, nego je za isto potrebno i savladavanje određenih tehnika i tehnologija, organizacije rada i procesa. Vještine i umijeća određenih umjetničkih područja mogu se osmišljenim programom savladati i usavršavati. Upravo iz tog razloga Umjetnička akademija u Osijeku, najkvalificiranija je u regiji za provođenje ovakvih programa cjeloživotnog učenja.
 
 
 
 

 

 
 

Odsjek za likovnu umjetnost


 
 

Odsjek za primjenjenu umjetnost


Primjenjeno oblikovanje keramike
Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu
Keramički studio

 

Kontakt informacije


Novi broj telefona (031) 253 334 (uredovno vrijeme Akademije od 7 do 15 sati), ili na mail drazena.stankovic@uaos.hr

 

 

PRIMIJENJENO OBLIKOVANJE KERAMIKE
POČETAK
SUBOTA, 11.11.2017. GOD. OD 17 DO 20 SATI
Prijave se primaju do popunjavanja grupe.se primaju do popunjavanja
grupe, broj mjesta je ograničen
Sve informacije kao i prijavnicu možete naći na stranicama Umjetničke akademije u
Osijeku www.uaos.unios.hr poveznica cjeloživotno učenje ili kod Dražene
Stanković, voditeljice Odsjeka za studente poslijediplomskih studija i cjeloživotno
učenje, na broj telefona (031) 253 – 334 ili na mail drazena.stankovic@uaos.hr.
 
Završetkom programa polaznici stječu znanja, vještine
i sposobnosti iz oblikovanja keramika.
Program sadrži predavanja i vježbe. Usvajanjem
znanja, polaznik, osim razvijanja motoričkih i vizualnih
sposobnosti, kroz predavanja upoznaje: Vrste glina za pečenje, načine modeliranja, vrste tekstura, volumena, glazura, postupke pečenja,
multipliciranje modela i dr.
Po završetku programa polaznici će biti upućeni kako samostalno izraditi keramiku te će svoj rad predstaviti na jednodnevnoj izložbi otvorenoj
za javnost u prostorima Akademije. Ova mogućnost pružit će svim polaznicima priliku za vrednovanje usvojene vještine u oblikovanju i izradi
keramike, kao i uvid u razvijanje osobnog likovnog izričaja.
Nastavu će voditi Miro Benaković, viši preparator za keramiku i kamen i Vjekoslav Filipović, asisten na UAOS.

 

 

POČETAK SUBOTA, 21.10.2017. GOD. U 16 SATI

 

Kreativno izražavanje u glumi i lutkarstvu omogućava brzu i preciznu spoznaju kazališnog promišljanja, koja, u konačnici, omogućuje kontinuirano svjesno praćenje dramskog sadržaja. Završetkom programa polaznici stječu znanja, vještine i sposobnosti iz područja glume i lutkarstva. Voditelji Dramskog studija glume i lutkarstva su Katica Šubarić i Nenad Pavlović, profesori na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

 

Sve informacije kao i prijavnicu možete naći na stranicama Umjetničke akademije u Osijeku www.uaos.unios.hr poveznica cjeloživotno učenje ili kod Dražene Stanković, voditeljice Odsjeka za studente poslijediplomskih studija i cjeloživotno učenje, na broj telefona (031) 253 – 334 ili na mail drazena.stankovic@uaos.hr.

UVOD U CRTANJE KOMPOZICIJE, UVOD U CRTANJE PORTRETA, UVOD U CRTANJE AKTA

 

Najavljujemo upise u programe cjeloživotnog učenja Umjetničke akademije koje posebno preporučamo kao priprema za upise na studij likovne kulture Umjetničke akademije u Osijeku kao i za sve zainteresirane građane.

Više...