Umjetnička akademija u Osijeku jedna je od sedamnaest znanstveno/umjetničko-nastavnih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koja ima višegodišnje iskustvo u formalnom visoko školskom obrazovanju kroz izvedbu preddiplomskih i diplomskih studija iz umjetničkog područja.Osim programa formalnog obrazovanja, UAOS u skladu sa zahtjevima suvremenog obrazovanja, tržišta rada i kapitala, počinje raditi na osmišljavanju i izvođenju programa neformalnog obrazovanja, odnosno programa u okviru koncepta cjeloživotnog učenja.

Programi cjeloživotnog učenja na UAOS nastali su kao odgovor na nedostatak umjetničko/edukativnih sadržaja koji se nude u gradu Osijeku. Općenito je poznato da je šira javnost uvijek zainteresirana za bavljenje umjetnošću, bilo da se radi na razini amatera ili kao uvod u neku formu formalnog umjetničkog obrazovanja. Stoga u svim većim gradovima postoje veleučilišta, učilišta ili udruge koje nude takve oblike edukacije, kao i da upravo umjetničke akademije nude neformalne programe široj javnosti, primjerice :„The Art Academy in London“, „London College of Art“, “University of Edimburgh“, „School of Art Institute of Chicago“, „Princeton Arts Academy“ i mnogi drugi.

Osim toga, ovakvi programi cjeloživotnog učenja mjesto su gdje se razbija predrasuda da je umjetnost isključivo stvar talenta, nego je za isto potrebno i savladavanje određenih tehnika i tehnologija, organizacije rada i procesa. Vještine i umijeća određenih umjetničkih područja mogu se osmišljenim programom savladati i usavršavati. Upravo iz tog razloga Umjetnička akademija u Osijeku, najkvalificiranija je u regiji za provođenje ovakvih programa cjeloživotnog učenja.
 
 
 
 

 

 
 

Odsjek za likovnu umjetnost


 
 

Odsjek za primjenjenu umjetnost


Primjenjeno oblikovanje keramike
Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu
Keramički studio

 

Kontakt informacije


Novi broj telefona (031) 253 334 (uredovno vrijeme Akademije od 7 do 15 sati), ili na mail drazena.stankovic@uaos.hr

 

 

 

POČETAK SUBOTA, 21.10.2017. GOD. U 16 SATI

 

Kreativno izražavanje u glumi i lutkarstvu omogućava brzu i preciznu spoznaju kazališnog promišljanja, koja, u konačnici, omogućuje kontinuirano svjesno praćenje dramskog sadržaja. Završetkom programa polaznici stječu znanja, vještine i sposobnosti iz područja glume i lutkarstva. Voditelji Dramskog studija glume i lutkarstva su Katica Šubarić i Nenad Pavlović, profesori na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

 

Sve informacije kao i prijavnicu možete naći na stranicama Umjetničke akademije u Osijeku www.uaos.unios.hr poveznica cjeloživotno učenje ili kod Dražene Stanković, voditeljice Odsjeka za studente poslijediplomskih studija i cjeloživotno učenje, na broj telefona (031) 253 – 334 ili na mail drazena.stankovic@uaos.hr.

UVOD U CRTANJE KOMPOZICIJE, UVOD U CRTANJE PORTRETA, UVOD U CRTANJE AKTA

 

Najavljujemo upise u programe cjeloživotnog učenja Umjetničke akademije koje posebno preporučamo kao priprema za upise na studij likovne kulture Umjetničke akademije u Osijeku kao i za sve zainteresirane građane.

Više...

Cjeloživotno učenje Umjetničke akademije u Osijeku

OSNOVE GLUME I LUTKARSTVA

(priprema za upise na studij Glume i lutkarstva)

 

Najavljujemo upise u novi program cjeloživotnog učenja Umjetničke akademije. Program je prvenstveno zamišljen kao priprema za upise na studije Glume i lutkarstva.

 

Intenzivni program „Osnove glume i lutkarstva“ mladim ljudima približava osnovne principe glume i lutkarstva te njihove specifičnosti kakve se gaje na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

 

Posebna značajka ovog programa je što svakom polazniku pristupa na poseban i individualan način dajući naglasak upravo na one segmente u kojima je polaznik slabiji i u kojima mu treba pomoći. Razvija se motorika, osjećaj za prostor, mašta i promatranje neživog svijeta iz jednog novog kuta, lutkarskim i glumačkim očima.

Više...