Ideja za osnivanjem kazališta S.O.S. (Scena Osječkih Studenata) nastala je kao potreba studenata glume i lutkarstva za stjecanjem prakse javnog scenskog izvođenja pred publikom. Ideja pokretanja scene S.O.S. je  omogućiti studentima na tjednoj bazi izvođenje dramskih cjelina (ispita) kako bi stekli iskustvo igranja. Istovremeno, cilj je pružiti osječkoj publici novi kulturni sadržaj koji je kvalitetom profesionalan, temeljito priređen i zanimljiv. Izuzev HNK Osijek i Dječjeg kazališta postoji prostor i interes publike za ovakvim kulturnim sadržajima. Dokaz tome su uvijek posjećeni ispiti, festivali (Lutkokaz, Dionizijev festival).

 Tokom druge godine svog postojanja, S.O.S. se može pohvaliti gostovanjima i igranjima izvan prostora UAOS-a, kao što su gostovanje na ReArt festivalu ( predstave „Kositreni vojnik“ 2015.,  „Kralj umire“, 2016.), gostovanje na popularizacijskom simpoziju kulturne industrije Kreativna riznica ( predstava „Iluzije“), a do sada je na repertoaru S.O.S.-a odigrano dvadesetak dramskih predstava i  desetak lutkarskih predstava za odrasle i djecu.

 

S.O.S aludira na nužnost I potrebu studenata da se izbore za svoj prostor i stjecanje scenskog iskustva.

Ulaz na predstave se ne naplaćuje, ali svi posjetitelji će imati priliku dati donaciju I na taj način doprinjeti razvitku kazališta S.O.S.

Sve informacije o repertoaru i predstavama kazališta mogu se vidjeti na facebook stranici kazališta. Kazalište S.O.S. rezultat je suradnje Umjetničke akademija u Osijeku i studenata 3. godine preddiplomskog studija kulturalnog menandžmenta Odjela za kulturologiju.

 

Predstave se održavaju svaku subote u prostorima Umjetničke akademije u Osijeku.

 

          

 

Linkovi na medije:

 

https://www.youtube.com/watch?v=HDEWErCgJ-Q
https://www.facebook.com/zadobardan/videos/545280958956145/
http://www.glas-slavonije.hr/285192/25/Otvorena-druga-sezona-Scene-osjeckih-studenata-SOS
http://www.glas-slavonije.hr/264312/5/Veceras-prva-predstava-SOS-a