Izložba grafičko-crtačke mape COVID-19-2020

Posted on Posted in Likovni_obavijesti, Obavijesti

Mapa “COVID-19-2020” nastala je kao suradnja Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku / Odsjek za vizualne i medijske umjetnosti.

Izložba predstavlja radove profesora, asistenata i studenata diplomskog studija, modula grafike, nastalih u vrijeme lockdowna.
Iz kataloga:
“U okviru nastavnih sati raspravljali smo o mogućim dodatnim aktivnostima koji bi unaprijedili socijalni kontakt među sudionicima nastavnog procesa. Svjesni činjenice privremene nemogućnosti završavanja dvogodišnjeg procesa rada na diplomskim crtežima i grafikama u uvjetima „nastave na daljinu“ okrenuli smo se prema drugim interesima u umjetnosti. Sjetivši se davne suradnje s Akademijom za umjetnost i kulturu iz Osijeka i realizacije grafičke knjige 445,69 km 2008. godine, s profesorom Mariom Čaušićem krenuo sam dogovarati rad na zajedničkom projektu koji bi uključivao obje akademije, studente, asistente i profesore. Projektu se neminovno nametnuo naziv COVID-19-2020 kao trajna uspomena na nemile dane karantene. Pred nama je stajao prilično kompliciran dogovor o realizaciji projekta u izolaciji, u vrlo različitim individualnim uvjetima rada i fluktuirajućom motivacijom,bez mogućnosti izravne komunikacije te neizvjesnost konačnog rezultata. Dogovarali smo „na daljinu“ svu silu detalja od korištenja materijala do likovnog pristupa, ideje oblikovanja su se u hodu izgrađivale i ostale su prilično otvorene. Od samog početka rada slučaj je nametnuo savršenu ravnotežu; svaka Akademija je na diplomskom studiju grafike imala ukupno pet studenata, vodila su ih dva profesora,dvije asistentice odnosno dva asistenta. Dogovoreni format mape nije slučajno 20 x20 cm i izdana je u nakladi od 20 primjeraka. Možda ovo sve zajedno treba shvatiti kao vjerovanje da uraditi neštolijepo otklanja trajno ono ružno.
Iz karantene, 31. ožujka 2020.”
Josip Butković, red.prof.
Autori koji izlažu:
Ivana Bajcer, asistentica (APU)
Josip Butković, red.prof. (APU)
Mario Čaušić, izv.prof.art. (AUKOS)
Irena Čuljak, 2. godina MA (AUKOS)
Ornela Domijan, 2. godina MA (APU)
Krunoslav Dundović, asistent (AUKOS)
Antonia Magdić, 2. godina MA (AUKOS)
Mario Matoković, asistent (AUKOS)
Minja Mitrović, 2. godina MA (AUKOS)
Katarina Musap, 2. godina MA (APU)
Dajana Radoš, asistentica (APU)
Antonio Rendulić, 2. godina MA (AUKOS)
Daria Stanko, 2. godina MA (APU)
Ivana Sikirić, 2. godina MA (APU)
Katarina Šokčević, 1. godina MA (AUKOS)
Magdalena Vukalović, 2. godina MA (APU)
Iz medija:

 

 

Poštovani,

Srdačno Vas pozivamo na otvorenje izložbe grafičko-crtačke mape “COVID-19-2020” koja će se održati u Kulturnom centru Osijek ulica Kneza Trpimira 2/a u Osijeku u ponedjeljak 2. 11. 2020. u 12 sati.

Mapa “COVID-19-2020” nastala je kao suradnja AKADEMIJE PRIMJENJENIH UMJETNOSTI U RIJECI i AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU/ODSJEK ZA VIZUALNU I MEDIJSKU UMJETNOST. 

Izložba predstavlja radove profesora, asistenata i studenata diplomskog studija, modula grafike, nastalih u vrijeme lockdowna.  

Iz kataloga:

“U okviru nastavnih sati raspravljali smo o mogućim dodatnim aktivnostima koji bi unaprijedili socijalni kontakt među sudionicima nastavnog procesa. Svjesni činjenice privremene nemogućnosti završavanja dvogodišnjeg procesa rada na diplomskim crtežima i grafikama u uvjetima „nastave na daljinu“ okrenuli smo se prema drugim interesima u umjetnosti. Sjetivši se davne suradnje s Akademijom za umjetnost i kulturu iz Osijeka i realizacije grafičke knjige 445,69 km 2008. godine, s profesorom Mariom Čaušićem krenuo sam dogovarati rad na zajedničkom projektu koji bi uključivao obje akademije, studente, asistente i profesore. Projektu se neminovno nametnuo naziv COVID-19-2020 kao trajna uspomena na nemile dane karantene. Pred nama je stajao prilično kompliciran dogovor o realizaciji projekta u izolaciji, u vrlo različitim individualnim uvjetima rada i fluktuirajućom motivacijom,bez mogućnosti izravne komunikacije te neizvjesnost konačnog rezultata. Dogovarali smo „na daljinu“ svu silu detalja od korištenja materijala do likovnog pristupa, ideje oblikovanja su se u hodu izgrađivale i ostale su prilično otvorene. Od samog početka rada slučaj je nametnuo savršenu ravnotežu; svaka Akademija je na diplomskom studiju grafike imala ukupno pet studenata, vodila su ih dva profesora,dvije asistentice odnosno dva asistenta. Dogovoreni format mape nije slučajno 20 x20 cm i izdana je u nakladi od 20 primjeraka. Možda ovo sve zajedno treba shvatiti kao vjerovanje da uraditi neštolijepo otklanja trajno ono ružno.

Iz karantene, 31. ožujka 2020.”

Katalog-covid-19

Podijeli...