Klinika kreativnosti

Posted on Posted in Kreativne_terapije_obavijesti, Obavijesti

Klinika kreativnosti djeluje u području kreativnih terapija, primjenjujući principe vizualne, glazbene, plesne i dramske umjetnosti u terapijske svrhe.

Primjeri različitih populacija kojima bi posjet Klinici kreativnosti poboljšao kvalitetu života su djeca i adolescenti s poremećajima u ponašanju, posebnim potrebama, psihičkim ili fizičkim tegobama, članovi disfunkcionalnih obitelji, djeca i odrasli različitih dijagnostičkih kategorija psihičkih i/ili primarno tjelesnih bolesti s potrebom za psihosocijalom potporom (PTSP, ovisnost, onkološke, neurolološke  ili druge kronične bolesti, traume itd.), populacija treće dobi i mnogi drugi.

Klinika kreativnosti, kako ju i sam naziv opisuje, mjesto je gdje korisnici mogu otkriti sigurno i ugodno okružje za svoj oporavak, unutarnji rast i razvoj, podršku i liječenje u specifičnom odnosu koji  grade s kreativnim terapeutom. Klinika kreativnosti je i prostor u kojem svatko vlastitim snagama, a  uz vodstvo stručnoga osoblja kao što su art terapeuti, muzikoterapeuti, dramaterapeuti i terapeuti pokretom i plesom  može ostvariti i pronaći unutarnji izričaj.

U rujnu 2020. Akademija za umjetnost i kulturu i Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo potpisali su  sporazum o suradnji povodom kojeg je za javnost otvorena Klinika kreativnosti.

www.klinikakreativnosti.hr

Klinika kreativnosti

Podijeli...