Međunarodni studentski projekt Kako vidim budućnost / How I see the Future

Posted on Posted in Studenti obavijesti, Likovni_obavijesti, kreativne_teh_obavijesti, Obavijesti

Studenti Diplomskog sveučilišnog studija Ilustracija na Odsjeku za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku pod mentorstvom izv. prof. art. Stanislava Marijanovića pokrenuli su međunarodni projekt Kako vidim budućnost / How I See the Future. Pozivi studentima za sudjelovanje upućuju se odsjecima ili studijima likovnih, odnosno vizualnih umjetnosti na gotovo stotinu akademija.

Studentski radovi prikupljaju se putem web stranice www.howiseethefuture.com na kojoj se nalaze sve potrebne upute i putem koje se Projekt realizira. Oni će u okviru organiziranih projekcija biti sustavno predstavljani javnosti. Pozivi na sudjelovanje ciklički će se obnavljati, a kada Projekt akumulira više od 500 radova, oblikovat će se i digitalni, virtualni muzej.

Predviđeno je da prvo predstavljanje ovog projekta, s pomoću projekcije pristiglih studentskih radova, bude u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu (www.gkd.hr) tijekom 8. hrvatskog bijenala ilustracije. Riječ je o izložbi s međunarodnim ugledom koja će biti otvorena 2. lipnja 2020. godine.

Više pojedinosti o temi Projekta možete saznati iz priloženog Poziva na sudjelovanje.

POZIV NA SUDJELOVANJE U PROJEKTU KAKO VIDIM BUDUĆNOST

 

Podijeli...