Objavljen je Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za Ruksak (pun) kulture

Posted on Posted in Ured za projekte i suradnju_obavijesti

Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za “Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi”, nacionalni dopunski program u vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj za 2020. godinu

Ruksak(pun)kulture program je koji se uspješno provodi od 2013. godine, a njime se umjetnost i kultura približavaju djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnih i umjetničkih sadržaja.

1. Pravo podnošenja prijava na temelju ovoga Poziva imaju sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na području Republike Hrvatske.

2. Ruksak (pun) kulture je umjetničko-edukativni program vezan uz umjetnost i kulturu, a u hrvatskim vrtićima i školama provodit će ga stručnjaci različitih umjetničkih područja (književnici, likovni, kazališni, glazbeni, plesni, filmski i drugi umjetnici te studenti umjetničkih akademija ili drugih fakulteta koji pokrivaju predmetne djelatnosti) koje program Ruksak (pun) kulture uključuje.

3. Predloženi programi i/ili radionice trebaju pokrivati područja izvedbenih umjetnosti, vizualnu i filmsku umjetnost, književnost i kulturnu baštinu.

Prijave na temelju ovoga Poziva mogu se podnositi od dana objave do 8. studenoga 2019.

Detalji natječaja dostupni su na poveznici: MINISTARSTVO KULTURE

 

 

Podijeli...