Objavljeni rezultati Natječaja za Erasmus+ KA1 mobilnost studenata 2020./2021.g.

Posted on Posted in Obavijesti Erasmus, Studenti obavijesti, Erasmus savjetovalište, Likovni_obavijesti, Kazaliste_obavijesti, Glazba_obavijesti, Kultura_kreativne_obavijesti, instrumentalne_obavijesti, kreativne_teh_obavijesti, Obavijesti

Drage studentice, dragi studenti,
Ovim putem vas obavještavamo da su rezultati natječaja objavljeni na stranicama Sveučilišta te vam detaljnije šaljemo informacije o sljedećim postupcim. Svi vi koji ste se prijavili na stručnu praksu, a prošli na ovom natječaju po pravilu imate pravo ići na mobilnost od 1.6., ali s obzirom na ovu trenutnu situaciju mislimo da ćete ipak morati ići na mobilnost malo kasnije (ovisno o tome dokad će nam trajati ova situacija s korona virusom).

Čak 30% studijskih boravaka cijelog sveučilišta zauzeli studenti Akademije (20 od 67 ukupno). Prva tri mjesta na listi studijskih boravaka zauzeli su studenti Akademije!

Rezultati natječaja nalaze se na linku:
http://www.unios.hr/wp-content/uploads/2020/03/rang-lista-20200325.pdf

**************************************************************************

Informacije za studente koji su se prijavili za STRUČNU PRAKSU:
Studenti kojima su odobrene prijave za stručnu praksu trebaju sami ili u dogovoru s Erasmus koordinatorom na matičnom Fakultetu/Odjelu pronaći i
kontaktirati prihvatnu ustanovu u inozemstvu te načelno dogovoriti detalje oko realizacije stručne prakse. U okviru ovog natječaja praksa se može
realizirati od 1.6.2020. do 31.05.2022., a praksa mora trajati najmanje 2 mjeseca.
Poslodavac za praksu / mjesto za praksu može biti drugačije od onoga što ste naveli u prijavi na natječaj, a razdoblje realizacije mobilnosti i trajanje mobilnosti se također može mijenjati u odnosu na ono navedeno u prijavi.
Kada pronađete mjesto za praksu, popunjen (i po mogućnosti potpisan) obrazac Erasmus+ Learning agreement for Traineeships (obavezno navedite točne datume boravka na praksi) dostavljate u Ured za međunarodne poslove (Erasmus ured Sveučilišta). Obrazac se nalazi na web stranici natječaja Uniosa. Uz to, potrebno je poslati i IBAN kunskog žiro računa, kopiju EKZO kartice (europske zdravstvene kartice) te osiguranje od odgovornosti i osiguranje od ozljeda (ovo tijekom boravka na praksi morate imati, a ako vam poslodavac to neće osigurati onda morate uzeti u nekoj od osiguravajućih kuća košta između 100 i 200 kuna).
Na temelju tih dokumenata Ured će vam napraviti ugovor za dodjelu financijskih sredstava (stipendije) iz Erasmus+ programa. Novac se isplaćuje u dvije rate; 80% prije početka mobilnosti (nakon što potpišete ugovor ss Sveučilištem) i 20% nakon povratka s mobilnosti i odobravanja završnog izvješća.
Dok ste na mobilnosti morate imati važeće zdravstveno osiguranje (za zemlje EU-a to je EKZO kartica) te osiguranje od ozljeda i od odgovornosti.
Na mobilnost ne možete ići dok sa Sveučilištem ne potpišete ugovor za dodjelu financijskih sredstava!

Podijeli...