Oblikovanje novomedijskih formi i sadržaja

Posted on Posted in Cjeloživotno obavijesti

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organizira prvi upisni rok programa cjeloživotnog učenja Oblikovanje novomedijskih formi i sadržaja u akademskoj godini 2022./2023. namijenjenoga svim zainteresiranim osobama koje imaju završeno četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje.

O PROGRAMU:

U zadnjih dvadeset godina svjedočimo dramatičnim promjenama u komunikacijskoj i medijskoj realnosti. Civilizacija proizvodi ogroman broj informacija iz svih oblasti ljudskog djelovanja. Kontekst života u informacijskom, digitalnom dobu, podrazumijeva konstantno susretanje s formama izražavanja kao što su web-stranice, bastardne forme slike i teksta, fotografije, suvremena kompjutorska sučelja, infografike i slično. Oblikovanje novomedijskih formi i sadržaja  je program koji osposobljava polaznike stvarati prototipe suvremenih novomedijskih formi. Na taj način, polaznici će naučiti samostalno osmisliti (oblikovati pojavnost i funkcije) web stranice, aplikacije, računalnog programa i sličnog medijskog objekta.  Učenje se odvija od samog početka to jest od samih principa dizajna, preko osnovnih elemenata funkcionalnosti do gotovog proizvoda.

TRAJANJE:

Program traje 60 sati te nosi 10 ECTS bodova i klasificiran je kao program stjecanja i unapređivanja kompetencija za osobne, društvene i profesionalne potrebe.

UVJETI ZA UPIS

  1. završeno četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje (HKO 4.2.)
  2. osnove poznavanja rada na računalu
  3. osnove poznavanja engleskog jezika

ISHODI:

Po završetku programa Oblikovanje novomedijskih formi i sadržaja polaznici će moći:

  • identificirati i objasniti osnovne mehanizme ljudske percepcije
  • sintetizirat znanstvena stajališta koja se bave odnosom percepcije i kognitivnog elementa memoriziranja
  • prepoznati, analizirati i kritički promišljati o bitnim dizajnerskim pravcima, školama i poetikama
  • analiziranje potreba korisnika te upravljanje i vođenje složenom komunikacijom u svrhu dobivanja rezultata o potrebama potencijalnih korisnika mrežnih i mobilnih stranica
  • izvoditi složene radnje i primjenjivati složene metode kako bi oblikovali primjerena rješenja digitalnih sučelja u obliku mrežnih i mobilnih stranica

 

Prijave i upisi za prvi ciklus u 2022./2023. počinju 1. veljače 2023. Svi zainteresirani pristupnici mogu se prijaviti putem mail adrese voditeljice Ureda za poslove organizacije studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Dražene Stanković drazena.stankovic@aukos.hr ili na broj mobitela +385 99 312 6192.

Nastava se organizira na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku prema rasporedu sati nastave i dogovoru s voditeljem Programa.

Cijena Programa iznosi  331,00 eura (2.500,00kn). U cijenu izobrazbe uključeno je i izdavanje potvrde o završenom Programu.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju je voditeljica Ureda za poslove organizacije studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Dražena Stanković (drazena.stankovic@aukos.hr ili +385 99 312 6192)

Podijeli...