Održano prvo interaktivno predavanje u sklopu projekta AkaMEDIA 2021

Posted on Posted in Kultura_kreativne_obavijesti

U utorak, 25. svibnja 2021. održano je prvo u nizu interaktivnih predavanja u sklopu projekta AkaMEDIA 2021. Predavačima dr. sc. Snježani Barić-Šelmić i Tomislavu Levaku, asistentu, je domaćin bio srednjoškolski centar Isidora Kršnjavoga Našice. Predavači su održali interaktivno predavanje o medijskoj kulturi i pismenosti za srednjoškolske nastavnike i knjižničare u sklopu projekta AkaMEDIA.

Ostvarene su zanimljive i poučne teme u trosatnom trajanju: Evolucija medija – od špilje do instagrama, Tamna strana medija, Novomedijski univerzum, Propaganda i medijska manipulacija, Fake News, Govor mržnje, Kraj masovne publike – interaktivni prosumeri, Digitalni doseljenici vs. digitalni urođenici.

Naglašena je iznimna važnost (novo)medijske pismenosti uz poučne, poticajne i informativne multimedijalne i interaktivne sadržaje koji na suvremen i zanimljiv način razvijaju kompetencije i znanja potrebna za kritičko promišljanje i valoriziranje (novo)medijskoga sadržaja. Istaknuto je kako današnje vrijeme traži aktivnog korisnika medijskoga sadržaja (publiku) koja ga istodobno konzumira, tumači, stvara značenja i proizvodi. Temeljni je cilj ovoga projekta educiranje srednjoškolskih nastavnika i knjižničara u području (novo)medijske pismenosti kako bi oni stečena znanja mogli dalje diseminirati prema svojim učenicima.

 

 

http://ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr/?news_hk=1&news_id=2361&mshow=3378#mod_news

Podijeli...