Osnove glume i lutkarstva (konzultacije)

Posted on Posted in Kazaliste_obavijesti, Obavijesti
Budućim studentima Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku pripremili smo u sklopu cjeloživotnog učenja program Osnove glume i lutkarstva, intenzivni program kojim ćemo mladim ljudima približiti osnovne principe glume i lutkarstva te njihove specifičnosti kakve se gaje na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Posebna značajka ovog programa je što svakom polazniku pristupa na poseban i individualan način dajući naglasak upravo na one segmente u kojima je polaznik slabiji i u kojima mu treba pomoći. Razvija se motorika, osjećaj za prostor, mašta i promatranje neživog svijeta iz jednog novog kuta, lutkarskim i glumačkim očima.
Dio ovog programa je i provjera sluha i ritma, koju provode profesori i asistenti koji imaju prethodnu glazbenu naobrazbu, ali ujedno se bave scenskom umjetnosti. Izvoditelji programa nastavnici su na preddiplomskom i diplomskom studiju Glume i lutkarstva Odsjeka za kazališnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, koji, uz specijalističku naobrazbu, posjeduju i bogato praktično iskustvo te sudjeluju u realizaciji kazališnih projekata kao dramski i lutkarski redatelji, dramski glumci i glumci lutkari, ali i kao članovi autorskog kreativnog tima (koreografi, oblikovatelji svjetla, autori glazbe i sl.) te posjeduju bitno pedagoško iskustvo u vođenju dramskih i lutkarskih radionica za djecu i mlade.
Cijena programa po polazniku iznosi 750,00 kn ROK ZA PRIJAVU : 20.4.2021.
Popis predmeta:
– Provjera sluha i ritma;
– Uvod u animaciju;
– Rad na lutkarskoj etidi – prvi dio;
– Rad na lutkarskoj etidi – drugi dio;
– Gluma – radnja, rad na sebi, rad s partnerom, osobnost i dramsko lice, modeli igre;
– Vježbe:  čulno opažanje i doživljavanje, pažnja i koncentracija, mašta;
– Rad na monologu;
– Rad na pjesmi (poezija).
RASPORED PO UMJETNIČKIM PODRUČJIMA
Četvrtak, 22.4.2021. god.
9,00 sati – 10,00 sati PREDMETI IZ PODRUČJA GLAZBE
10,00 sati – 14,00 sati PREDMETI IZ PODRUČJA GLUME
16,00 sati – 20,00 sati PREDMETI IZ PODRUČJA LUTKARSTVA
Petak, 23.4.2021. god.
10,00 sati – 14,00 sati PREDMETI IZ PODRUČJA GLUME
16,00 sati – 20,00 sati PREDMETI IZ PODRUČJA LUTKARSTVA
Subota, 24.4.2021. god.
10,00 sati – 14,00 sati PREDMETI IZ PODRUČJA GLUME
16,00 sati – 20,00 sati PREDMETI IZ PODRUČJA LUTKARSTVA
Sve informacije kao i prijavnice možete naći na stranicama Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku www.uaos.unios.hr ili kod Dražene Stanković, Voditeljica ureda za poslove i organizaciju studija na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, na broj telefona (031) 224 241 (uredovno Akademije od 7 do 15 sati) ili na mail drazena.stankovic@aukos.hr
Podijeli...