Otvoreni natječaji u Klasteru 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo

Posted on Posted in Ured za projekte i suradnju_obavijesti

Na temelju radnog programa za razdoblje 2023. – 2024. za područje Klastera 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo otvoreni su pozivi za prijavu projektnih prijedloga iz tri područja: Zagovarajmo demokraciju, Istraživanja i inovacije u području kulturne baštine i Uključivost u vremenima promjena za ukupno 26 tema.

Klaster Kultura, kreativnost i uključivo društvo bavi se prioritetima Europske unije koji daju nov poticaj europskoj demokraciji, potiču gospodarstvo u interesu građana, pridonose digitalnoj tranziciji, promiču europski način života i snažniju Europu u svijetu, bolje upravljaju migracijama i mobilnošću te štite naše kulturno naslijeđe. Ovaj klaster doprinosi provedbi Ciljeva održivog razvoja UN-a od kojih mnogi imaju velik utjecaj na kulturu, kreativnost i uključivo društvo.

Na temelju istog radnog programa otvoreni su pozivi za prijavu projektnih prijedloga iz područja (Odredište) Inovativno istraživanje Europske kulturne baštine i kulturne i kreativne industrije za ukupno dvije teme.

Poveznice za natječaje i uvjeti prijave objavljeni su na: KLASTER 2

Rok za podnošenje prijava jest 14. ožujka 2023. godine u 17:00 sati.

 

 

Podijeli...