Platforma za prekograničnu distribuciju europskih djela izvedbenih umjetnosti

Posted on Posted in Ured za projekte i suradnju_obavijesti

[Platform for the Cross-border Distribution of European Performing Arts Works] Ovim Pozivom na nadmetanje identificirat će se i podržati platforma za provođenje mehanizma potpore prekogranične distribucije umjetničkih djela u području izvedbenih umjetnosti.

Ovaj Poziv usmjeren je na potporu izvedbenim umjetnostima u skladu s pristupom sektorskoj potpori u okviru budućeg programa Kreativna Europa te uzevši u obzir visoku pogođenost sektora izbijanjem pandemije novog koronavirusa. Za potrebe ovog Poziva u izvedbene umjetnosti ubrajaju se kazalište, ples, performans, cirkus i ulična umjetnost. Poziv se nadopunjuje s pripremnom mjerom Music Moves Europe koja je u potpunosti posvećena glazbenom sektoru, stoga izvedbe glazbe uživo (uključujući opere i mjuzikle) ne ulaze u okvire Poziva, osim u slučaju glazbeno-kazališnih predstava.

Glavni cilj ovog Poziva je kreiranje platforme za testiranje mehanizma distribucije za djela izvedbenih umjetnosti s perspektivom mogućeg daljnjeg razvoja u okviru budućeg programa Kreativna Europa (2021. – 2027.).

Definirano je trajanje projekta u razdoblju najdulje 18 mjeseci.

Prijave je moguće podnijeti samostalno ili u okviru partnerskih konzorcija.

Za Poziv je na raspolaganju ukupni iznos od 2.500.000.00 EUR.

Rok za podnošenje prijava je 31. srpnja 2020. godine u 16:00 h (prema Bruxelleskom vremenu).

Natječajnoj dokumentaciji i prijavama pristupa se putem sljedeće poveznice.

Detalji ovog Poziva dostupni su na poveznici: European Performing Arts Works

Podijeli...