Proglašena najbolja ideja za osmišljavanje događaja u okviru kolegija Menadžment i promocija događanja

Posted on Posted in Kultura_kreativne_obavijesti

U okviru kolegija Menadžment i promocija događanja, koji vode profesori doc.dr.sc. Iva Buljubašić i dr. sc. Igor Mavrin, poslijedoktorand, proglašena je najbolja ideja koju je u okviru zadatka osmislila studentica Magdalena Jelečević.

Kako bi studenti Odsjeka za kulturu, medije i menadžment stekli što više iskustva korištenjem primjera studija slučaja koje će im omogućiti izraziti svoju kreativnost i implementaciju stečenoga znanja, u okviru našega kolegija studenti su dobili zadatak osmisliti događaj za Kulturni centar Osijek, vodeći računa o strogim epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Izuzetno nam je vrijedno iskustvo što su nam se pridružili i vanjski suradnici, Ivan Kristijan Majić – voditelj Kulturnoga centra u Osijeka i Danijela Klobučar – voditeljica Odsjeka za kulturu u gradu Osijeku, koji su pomogli pri ocijenjivanju studentskih uradaka.

“Svjedoci smo vrlo zahtjevne, ali i nezahvalne situacije za organizaciju bilo kakvih događanja, za koju se svi nadamo da će što prije proći. Kada nam je profesorica zadala zadatak, moja prvotna ideja bila je organizacija velikog ludog plesnjaka za sve uzraste jer je upravo to ono što nam je trenutno i potrebno – zabava. No nakon dugog promišljanja, došla sam do zaključka da bi potencijalnoj publici nakon „lockdown i zimske depresije“ bilo bolje ponuditi događaj pomoću kojeg neće zaboraviti na sve probleme populacije ovog područja, nego koji će ih potaknuti na razmišljanje i želju za promjenama. Stoga sam se odlučila na poznatu formu Ted Talka (Tedx), kratkih inspirativnih govora poznatih osoba ili stručnjaka na temu mentalnog zdravlja, zapošljavanja novog doba, socijalnih i komunikacijskih vještina. Kroz konferenciju bi se na suptilan i zanimljiv način, s različitim izlagačima prošlo kroz goruće teme današnjice,  jer Osijek ima ideje vrijedne širenja (što je i poznati Ted slogan „Ideas worth spreading“). Bilo je vrlo izazovno i dinamično raditi na organizaciji ovakvog zadatka i projekta te bih se ovim putem i zahvalila profesorici doc.dr.sc. Ivi Buljubašić koja nam je pružila mogućnost za ovakvo iskustvo te bih čestitala i ostalim kolegama jer su također imali sjajne ideje.“ Studentica Magdalena Jelečević

 

 

Podijeli...