Proglašeni i predstavljeni najbolji studentski videoradovi na temu internetskih trolova

Posted on Posted in Kultura_kreativne_obavijesti, Obavijesti, Studenti obavijesti
U ponedjeljak, 17. siječnja, u Salonu Akademije održano je proglašenje i predstavljanje najboljih studentskih kratkih videouradaka (filmića) usmjerenih na temu internetskih trolova, danas, na žalost, vrlo raširene pojave u javnosti.
Izbor najboljih studentskih videouradaka treću godinu zaredom proveden je u suradnji Akademije, Agencije za elektroničke medije i internetskog portala medijskapismenost.hr . Studenti završne, 2. godine diplomskog studija na našem Odsjeku, kao praktičan zadatak u okviru kolegija Propaganda u medijskoj kulturi, osmišljavali su, snimali i montirali videouratke na navedenu aktualnu temu, a potom ih je ocijenilo i bodovalo peteročlano stručno povjerenstvo. Rezultate ovoga izbora uživo je, u nazočnosti brojnih medija, objavilo troje od petero članova povjerenstva: Robert Tomljenović, zamjenik ravnatelja Agencije za elektroničke medije; Ana Dokler, urednica portala medijskapismenost.hr te Tomislav Levak, predavač na ovom kolegiju. Nazočne je u ime Akademije pozdravila prodekanica izv. prof. art. dr. sc. Saša Došen.
Na kraju je najboljim proglašen inventivan i poučan videouradak “Welcome to the Troll East”, čije su autorice studentice Ana Čančar, Mihaela Koščec i Manuela Zujić, koje su dobile prigodne nagrade. Velike čestitke njima, ali i svim ostalim studentima koji su iskazali visoku razinu kreativnosti, inovativnosti i poznavanja problematike .
Nakon proglašenja i predstavljanja Ana Dokler i Robert Tomljenović studentima su održali gostujuća predavanja na teme medijske pismenosti i regulacije medija.

 

Podijeli...