Rad knjižnice tijekom razdoblja odvijanja nastave na daljinu

Posted on Posted in Knjižnica_obavijesti, Studenti obavijesti, Izvanredno radno vrijeme Akademije, Likovni_obavijesti, Kazaliste_obavijesti, Glazba_obavijesti, Kultura_kreativne_obavijesti, instrumentalne_obavijesti, kreativne_teh_obavijesti, Obavijesti

Dragi korisnici,

Iako su vrata knjižnice i dalje zatvorena, mi smo tu i dalje uz vas.

Način korištenja Knjižnice Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku koji smo uveli početkom nastave na daljinu, a u skladu s mjerama suzbijanja bolesti COVID-19, vrijede i dalje i vrijedit će svakako dok traje nastava na daljinu, a o promjenama ćemo vas redovito obavještavati.

Da vas podsjetimo:

  1. Posuđivat knjige i dalje možete na način da nam se javite na mail knjiznica@uaos.hr putem kojeg ćemo dogovoriti koje naslove možete posuditi, te u kojem vremenu ih možete pokupiti. Da bismo što više smanjili kontakt, knjige se kupe u Salonu ispred knjižnice u vremenu kada je zgrada otvorena. Knjige će biti ostavljene u koverti ili vrećici na vaše ime.
  2. Na isti način mogu se i vratiti knjige. Dakle, knjige koje želite vratiti, ostavljate u vrećici u kutiji ispred vrata knjižnice, a mi ćemo ih unijeti u knjižnicu, te razdužiti nakon 72 sata koliko moraju stajati kako bismo bili sigurni da na njima nema moguće zaraze. Do daljnjeg se neće nikome naplaćivati zakasnina.
  3. Prilikom ulaska u Salon obavezno je dezinficiranje ruku. Molimo da držite razmak od drugih 2 metra.
  4. Korištenje čitaonice i računala odgađa se do završetka izvanredne situacije.
  5. Kako bismo smanjili kontakte i izlaske iz kuće, mailom također možete zatražiti skeniranje članaka ili dijela knjige veličine do 20 stranica.
  6. Iz istih razloga nastojte više koristiti online izvore informacija. Na našim mrežnim stranicama možete pronaći poveznice na različite online izvore informacija, e-časopise, repozitorije, digitalne zbirke i drugo. Repozitorijama te bazama podataka putem portala elektroničkih izvora možete pristupiti od kuće sa svojom lozinkom sustava AAI@EduHr. Na našoj FacebookstraniciInstagramu redovito ćemo vam donositi obavijesti o besplatnim online izvorima informacija, a vi ih slobodno komentirajte, lajkajte ili nam možete slati svoje prijedloge.
  7. Podsjećamo vas da i sami od kuće možete potražiti potrebne naslove i autore u našem online katalogu.
  8. Za bilo kakve upite, produživanje knjiga, upite vezane uz pretraživanje online informacija, upite za pomoć pri pripremanju literature za seminare, završne i diplomske radove, slobodno nam se javite na mail knjiznica@uaos.hr i trudit ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku. Molim vas da imate strpljenja i razumijevanja jer će brzina naših odgovora ovisiti o količini vaših upita. Također, iste upite možete nam postaviti i putem telefona 031 / 224-299 na kojeg ćete nas moći dobiti u radnom vremenu, stoga redovito pratite obavijesti o njegovim promjenama.
  9. Pratite našu mrežnu i Facebook stranicu za eventualne nove promjene u radu Knjižnice. Od 4. svibnja 2020. radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 8,00 do 13,00 sati.

Čuvajte se i ostanite zdravi!

Podijeli...