Razredbeni ispiti za III. upisni rok za BA studij Glume i lutkarstva

Posted on Posted in Kazaliste_obavijesti, Obavijesti, Upisi, UPISI - budući studenti

Razredbeni ispiti za III upisni rok za BA studij Glume i lutkarstva na Odsjeku za kazališnu umjetnost održat će se u periodu 27. – 30. rujna 2023. na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Razredbeni ispit je ispit provjere talenta i sklonosti za glumu i lutkarsku animaciju (glas, govor, pokret i izgled); odnosa prema izvedbenim zadacima, te mašte i kreativnosti. Ispit ima tri eliminacijska kruga.

Prvi eliminacijski krug uključuje provjeru talenta iz glume i lutkarske animacije, provjeru glazbenih i psihofizičkih sposobnosti kroz fizičke vježbe.

  1. Gluma:

Pristupnik je dužan napamet pripremiti prema vlastitom odabiru:

  • recitaciju dvije pjesme u trajanju 2 do 3 minute
  • jedan monolog iz domaće dramske literature u trajanju 2 do 5 minuta
  • jedan monolog iz strane dramske literature u trajanju 2 do 5 minuta

Pristupniku se zadaje:

  • glumačka improvizacija na zadanu temu (prema ispitanikovom popisu pročitanih drama)
  1. Lutkarstvo:

Pristupnik je dužan pripremiti prema vlastitom odabiru:

  • jednu plesnu točku, u trajanju od 2 do 5 minuta, izvedenu s lutkom uz pratnju glazbe (može se koristiti lutka vlastite izrade ili gotova)
  • jednu cjelovitu lutkarsku etidu na slobodnu temu ili na temelju odabrane basne, u trajanju od 2 do 5 minuta, sa ili bez teksta, u kojoj se mogu koristiti lutke (vlastite izrade ili gotove), predmeti, materijal ili dijelovi tijela, ali se ne smije koristiti ista lutkarska tehnika kao u plesnoj točki
  • još jednu basnu koju je dovoljno znati napamet (ne mora biti izvedena lutkarski)

Pristupniku se zadaje:

  • improvizacija na zadanu temu (prema ispitanikovom popisu bajki i basni) koju izvodi uz animaciju dobivenih predmeta ili lutaka u trajanju od 2 do 3 minute

Prijavnica:

REDOVNI-prijavnica-Gluma-i-lutkarstvo-(III rok)

Sve informacije ćete pronaći na našoj stranici http://www.uaos.unios.hr/buduci-studenti/, pozivom na broj 031 253 300 ili putem maila na tanja.kolaric@uaos.hr (Tanja Kolarić Tokić, dipl. oec., stručni suradnik za prijediplomske i diplomske studije).

Podijeli...