Sastanak dekana Akademija u Republici Hrvatskoj, predstavnika Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Matičnih odbora za umjetničko i interdisciplinarno područje te prorektora za umjetnost Sveučilišta u Zagrebu i Osijeku

Posted on Posted in Obavijesti

Na inicijativu dekanice Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku prof.dr.sc. Helene Sablić Tomić u petak 7. veljače 2020. s početkom u 12 sati u Salonu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (Tvrđa, Trg Sv. Trojstva 3, Osijek) održat će se zajednički sastanak dekana Akademija u Republici Hrvatskoj, predstavnika Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Matičnih odbora za umjetničko i interdisciplinarno područje, te prorektora za umjetnost Sveučilišta u Zagrebu i Osijeku.

Uz predstavnike naše Akademije sastanku će nazočiti: izv.prof.art. Franka Perković (dekanica Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu), red.prof.art. Igor Lešnik (dekan Muzičke akademije u Zagrebu), doc.dr.sc. Sanja Kiš Žuvela (prodekanica za studije i cjeloživotno obrazovanje Muzičke akademije u Zagrebu), red.prof.art. Istvan Romer, (Muzička akademija u Zagrebu), izv.prof.dr.art. Dražen Košmerl (dekan Muzičke akademije u Puli), red. prof. art. Massimo Brajković (član Muzičke akademije Pula u Matičnom odboru za umjetničko područje), izv. prof. mr. art. Franko Božac (član Odbora za znanstveni i umjetnički rad Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli), izv.prof.art. Edvin Dragičević (dekan Umjetničke akademije u Splitu), red.prof.mr.art. Letricija Linardić (dekanica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci), doc.mr.art. MelindaKostelac (prodekanica za nastavu, studijske programe i studentska pitanja Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci), doc.dr.art. Miran Šabić (prodekan za nastavu i studente Likovne akademije u Zagrebu) red.prof.art. Mladen Janjanin, (prorektor za umjetničko područje i međunarodni položaj Sveučilišta u Zagrebu), Mirjana Gopić, dipl.iur. (pomoćnica ravnateljice za pravne poslove Agencije za znanost i visoko obrazovanje), Dorotea Herold, dipl.iur. (načelnica Ureda matičnih odbora i matičnih povjerenstava), red.prof.art. Kažimir Hraste (predsjednik Matičnog odbora za polja kazališne umjetnost, filmske umjetnosti, glazbene umjetnosti, likovne umjetnosti, primijenjene umjetnosti, plesne umjetnosti i umjetnosti pokreta), prof.dr.art. Enes Midžić (član Matičnog odbora za polja kazališne umjetnost, filmske umjetnosti, glazbene umjetnosti, likovne umjetnosti, primijenjene umjetnosti, plesne umjetnosti i umjetnosti pokreta), prof.dr.sc. Damir Hasenay (potpredsjednik Matičnog odbora za interdisciplinarno područje: znanost, umjetnost), red.prof.dr.art. Robert Raponja (prorektor za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Osijeku)

Teme sastanka su  usklađivanje i postupci izbora nastavnika u umjetničko-nastavna zvanja s postupcima izbora u znanstveno-nastavna zvanja, vrednovanje umjetničkih projekata (interdisciplinarnih) sa znanstvenim projektima i Kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje.

Podijeli...