STAGING A PLAY: ANTIGONE Matije Ferlina u Đakovu

Posted on Posted in Kazaliste_obavijesti, Kultura_kreativne_obavijesti, Obavijesti, Studenti obavijesti

U petak, 23. 10. 2020. u 20:00 h u Centru za kulturu u Đakovu održat će se izvedba STAGING A PLAY: ANTIGONE Matije Ferlina. Zbog ograničenog broja gledatelja i organiziranog odlaska na predstavu iz Osijeka, molim Vas da svoje mjesto rezervirate do nedjelje (18. 10. 2020.) na mail: antoniosabic1@gmail.com.

Izvedbeni projekt Staging a play: Antigone koreografa i izvođača Matije Ferlina nastavak je višegodišnjeg scenskog istraživanja izvedbenih praksi kroz dva autorska koncepta: solo-izvedbe kojom se bavio u seriji radova Sad Sam, i koncepta proširenih koreografskih uprizorenja u projektima pod zajedničkim nazivom Staging a play.

Unutar koncepta proširenog koreografskog uprizorenja Ferlin koreografskim alatom ulazi u čitanje i rastvaranje odabranog dramskog teksta. Bilo da se radi o egzistencijalističkoj drami sjećanja Staklena menažerija, Tennesseeja Williamsa (2015.) ili klasicističkoj kritici fanatizma u Molièreovom Tartuffeu (2017.) autor im prilazi kao vrsti koreografske partiture, rastačući tekstualni okvir i jezički znak, ukidajući govor, afirmirajući ono ne-napisano, gradeći izvedbeno u novom obliku scenskog “kazivanja”. U dva spomenuta projekta na mjesto govora stupio je pokret i proveo dramu kroz sve njezine strukturalne, sadržajne i semantičke razine, iščitavajući novu logiku reprezentacije upisane u predložak.

Podijeli...