TENK SERVIS, grupna izložba studenata AUKOS u Galeriji Knifer

Posted on Posted in Likovni_obavijesti, Obavijesti

Poštovani,

 

pozivamo vas na otvorenje izložbe TENK SERVIS, 10.3.2022., u četvrtak, u 18 h, u galeriji Knifer. Izlažu: Domagoj Salonja, Marija Josipović, Mislav Tadić, Ivan Nikolić, Filip Malovčak, Manuela Babić, Josip Pratnemer.

 

Riječ je o izložbi studenata modula kiparstva diplomskih studija Vizualna umjetnost i Likovna kultura, AUK, u Osijeku. Na izložbi svoje radove predstavlja sedmero studenata različitih poetika i izričaja: od elektro-mobila Mislava Tadića, bio-dinamičkih objekata Josipa Pratnemera, pseudo spomenika – citata Marije Josipović, lumino-kinetičkih instalacija Domagoja Salonje, 3 D printeva-kompresija Filipa Malovčaka, raspjevanih multipla Ivana Nikolića, pa do keramičkih, molekularnih konstrukcija Manuele Babić.

 

Različitost i eksperimentalni pristup ideji skulpture, tipičan za mlade ljude u toj fazi, govori koliko o njihovim snažnim individualnostima, toliko i o samom pristupu nastavi. Ustvari, zajedničko tim radovima je samo vrijeme i mjesto nastanka, a to su ateljei zgrade Kiparstva koja je nekada, dok je prostor bio vojarna, služila kao garaža-servis za tenkove. Odatle i naziv izložbe.

 

Izložbom u galeriji Knifer autori predstavljaju svoje radove van nastavnog konteksta zgrade Akademije, obzirom da je zbog korone izostala prošlogodišnja izložba na Kiparstvu, ali i jer se radi se o iznimnoj generaciji koja svakako zaslužuje izlagati i šire u javnosti.

 

Veselimo se vašem dolasku

Podijeli...