Uvod u crtanje akta

Posted on Posted in Cjeloživotno obavijesti

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organizira prvi upisni rok programa cjeloživotnog učenja Uvod u crtanje akta u akademskoj godini 2022./2023. namijenjenoga svim zainteresiranim osobama.

O PROGRAMU:

Crtanje akta je jedna od osnovnih crtaćih vještina koje se testiraju na prijemnim ispitima likovnih smjerova umjetničkih akademija, stoga postoji velika potražnja za programima ovog sadržaja. Osim budućih studenata formalnih programa tu su i umjetnici amateri koji žele učiti osnove ili usavršavati svoje crtaće vještine u segmentu akta. Crtanje akta smatra se bazičnom crtaćom vještinom u sferi razumijevanja ljudske anatomije i općenito crtanja po modelu. Osim u području umjetnosti kao čiste ekspresije u  području primijenjene umjetnosti crtanje akta neophodna je baza budućim modnim dizajnerima, kostimografima, crtačima stripa, ilustratorima , 3D animatorima… Osim toga, ovakvi programi cjeloživotnog obrazovanja mjesto su gdje se razbija predrasuda da je crtanje isključivo stvar talenta, nego je za isto potrebno savladavanje određenih tehnika i tehnologija, organizacije rada i procesa. Vještina i umijeće crtanja akta može se osmišljenim programom savladati i usavršavati. Upravo iz tog razloga Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, odnosno njezin Odsjek za vizualnu i medijsku umjetnost, najkvalificiraniji  je u regiji za provođenje  ovakvog  programa cjeloživotnog obrazovanja

TRAJANJE:

Program traje 15 sati.

UVJETI ZA UPIS

Budući da je program namijenjen umjetničkim amaterima kao i profesionalnim umjetnicima te se očekuje da će program pohađati osobe koji su iz osobnih razloga zainteresirani, AUK neće određivati stručne preduvjete za upis polaznika.

ISHODI:

Po završetku programa Uvod u crtanje akta polaznici će moći:

  • stvoriti crtež akta u tehnikama ugljen, olovka, tuš
  • primijeniti kompozicijska načela
  • izraziti osnovne anatomske odnose

 

Prijave i upisi za prvi ciklus u 2022./2023. počinju 1. veljače 2023. Svi zainteresirani pristupnici mogu se prijaviti putem mail adrese voditeljice Ureda za poslove organizacije studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Dražene Stanković drazena.stankovic@aukos.hr ili na broj mobitela +385 99 312 6192.

Nastava se organizira na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku prema rasporedu sati nastave i dogovoru s voditeljem Programa

Cijena Programa iznosi  159,00 eura (1.200,00kn). U cijenu izobrazbe uključeno je i izdavanje potvrde o završenom Programu.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju je voditeljica Ureda za poslove organizacije studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Dražena Stanković (drazena.stankovic@aukos.hr ili +385 99 312 6192)

Podijeli...