Završna izložba 2021.

Posted on Posted in instrumentalne_obavijesti, kreativne_teh_obavijesti, Kultura_kreativne_obavijesti, Likovni_obavijesti, Obavijesti

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku poziva vas na tradicionalnu Završnu izložbu svojih studenata kojom se predstavlja rad studenata u prethodnoj akademskoj godini.

Svečano otvorenje izložbe održat će se 14. listopada 2021. u 12 sati u prostoru Sveučilišnog kampusa (Ulica cara Hadrijana 8c, ispred zgrade Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost).

Specifičnost je osječke Akademije za umjetnost i kulturu sinergija umjetnosti i znanosti te naglasak na povezivanju različitih vrsta umjetnosti, tako da će se u sklopu glavnog programa ove izložbe predstaviti tri njezina odsjeka. Odsjek za vizualnu i medijsku umjetnost predstavit će radove svojih studenata s područja slikarstva, crteža, grafike, kiparstva, ilustracije, fotografije, filma, videa i novih medija. Odsjek za kreativne tehnologije izložit će radove s područja dizajna i tehnologije lutke, kostimografije i scenografije, pri čemu će prezentirati i multimedijalni pristup vizualnog oblikovanja izvedbe uz upotrebu suvremenih tehnologija. Odsjek za kulturu, medije i menadžment izložit će radove studenata s modula Dizajn digitalnih interakcija i kolegija Oblikovanje poetskog teksta. Svečano otvorenje Završne izložbe 2021. glazbeno će obogatiti Gitarski kvartet Akademije, koji čine studenti Odsjeka za instrumentalne studije, i koji će izvesti skladbe Francisa Kleynjansa i Ariela Ramireza.

Cilj je ovako koncipirane izložbe predstaviti dosege rada studenata Akademije tijekom protekle akademske godine, ali i predstaviti Akademiju za umjetnost i kulturu u Osijeku kao interdisciplinarnu i pluralističku instituciju unutar čijih se studijskih programa njeguje suodnos znanstvene i umjetničke komponente s naglaskom na povezivanju različitih umjetničkih vrsta.

Veselimo se Vašem dolasku!

Podijeli...