Godišnja izložba studenata 2022

Posted on Posted in Glazba_obavijesti, instrumentalne_obavijesti, Kazaliste_obavijesti, kreativne_teh_obavijesti, Kultura_kreativne_obavijesti, Likovni_obavijesti, Obavijesti, Studenti obavijesti

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku poziva vas na tradicionalnu Godišnju izložbu svojih studenata kojom se predstavlja rad studenata u ovoj akademskoj godini.

Svečano otvorenje izložbe održat će se 14. lipnja 2022. u 19 sati u prostoru Sveučilišnog kampusa (Ulica cara Hadrijana 8c, ispred zgrade Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost).

Specifičnost je osječke Akademije za umjetnost i kulturu sinergija umjetnosti i znanosti te naglasak na povezivanju različitih vrsta umjetnosti, tako da će se u sklopu glavnog programa ove izložbe predstaviti svih 6 odsjeka. Odsjek za vizualnu i medijsku umjetnost predstavit će radove svojih studenata s područja slikarstva, crteža, grafike, kiparstva, ilustracije, fotografije, filma, videa i novih medija. U sklopu izložbe Odsjek za vizualnu i medijsku umjetnost 13.06.2022. u 19:00 sati u Galeriji Knifer ugošćuje izložbu diplomanata Umjetničke akademije u Splitu „Slikarstvo i mogućnosti slike“, mentora doc. art. Vedrana Perkova. Odsjek za kreativne tehnologije izložit će radove s područja dizajna i tehnologije lutke, kostimografije i scenografije, pri čemu će prezentirati i multimedijalni pristup vizualnog oblikovanja izvedbe uz upotrebu suvremenih tehnologija. Studenti preddiplomskih odnosno diplomskih studija Odsjeka za kazališnu umjetnost prezentirat će svoja stečena znanja i vještine kroz javnu prezentaciju predstave. Odsjek za kulturu, medije i menadžment izložit će radove studenata s kolegija Kreativna ekonomija, i radove studenata koji su sudjelovali sa svojim literarnim djelima na imPULSU, susretu mladih autora, kao i rad studenata iz područja medija. Svečano otvorenje Godišnje izložbe 2022. glazbeno će obogatiti studenti Odsjeka za instrumentalne studije, koji će izvesti prigodan glazbeni program. Odsjek za glazbenu umjetnost će predstaviti studenti 1. godine Preddipomskog studija Glazbena umjetnost i kultura.

Cilj je ovako koncipirane izložbe predstaviti dosege rada studenata Akademije tijekom ove akademske godine, ali i predstaviti Akademiju za umjetnost i kulturu u Osijeku kao interdisciplinarnu i pluralističku instituciju unutar čijih se studijskih programa njeguje suodnos znanstvene i umjetničke komponente s naglaskom na povezivanju različitih umjetničkih vrsta.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

Podijeli...