Kreativno

Resculpt park

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje 25. travnja 2023. otvorena je izložba skulptura od recikliranoga otpada koju je u organizaciji s tvrtkom Unikom d.o.o. iz Osijeka postavio Nikola Faller, a u suradnji sa studentima kiparstva Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Izložbu se može pogledati na prostoru livade u Sveučilišnom kampusu u Ulici kralja Petra Svačića.
__________________________________________________________________________________________________________

Ecoscope predstavlja: “Tamni pokrov svijeta” (Earth Beneath a Dark Lid) redatelja Amira Muratovića

“Tamni pokrov svijeta” (Earth Beneath a Dark Lid) redatelja Amira Muratovića prati pilota, fotografa, alpinista i ekologa Matevža Lenarčića na putu oko svijeta ultralakom letjelicom.

____________________________________________________________________________________________________________________

Anici Tomić nagrada za rezultate na području održivosti u umjetnosti i kulturi

Prestižno priznanje časopisa National Geographic Hrvatska za rezultate na području održivosti i nagradu Žuti okvir za 2022. godinu dobila je redateljica i profesorica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku – Anica Tomić. Nagrada joj je dodijeljena u kategoriji br. 13 – Odgovor na klimatske promjene. Riječ je o Predstavi za žive u doba izumiranja –  kazališnom projektu u režiji Anice Tomić i produkciji Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu koja je dio europskog projekta STAGES, a predstava će biti izvedena u deset europskih partnerskih kazališta. STAGES (Sustainable Theatre Alliance for a Green Environmental Shift) je nikad viđen kazališni eksperiment koji uključuje kulturni sektor u interakciju s konceptom održivosti. ČESTITAMO!

(Izvor: https://odrzivahrvatska.hr/prestizno-priznanje-za-rezultate-na-podrucju-odrzivosti-upoznajte-pobjednike-zutog-okvira-za-2022-godinu-31695/)

Nagrada za rezultate na području održivosti u umjetnosti i kulturi ANICA TOMIĆ