Otvorenje IZLOŽBE NAGRAĐENIH RADOVA 4. MSB-a – Galerija Knifer

Posted on Posted in Likovni_obavijesti, Obavijesti

Galeriji Knifer u sklopu Osječkog ljeta kulture, 15. srpnja 2022. u 19 sati, otvara se izložba nagrađenih radova 4. Međunarodnog studentskog biennala, a koje je održano u srpnju 2021. u Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu sa središnjom temom Greatest Hits.

Četvrto međunarodno studentsko biennale pozvalo je mlade umjetnike da budu svoji vlastiti kritičari i svoja vlastita publika, da budu iskreni prema sebi i da sami izaberu ono najbolje što su ikada napravili, svoj najveći hit u bilo kojem mediju i bilo kojoj tehnici. Sudionicima je ponuđena jedinstvena prilika da pokažu najbolje od sebe, da se potpuno razotkriju bez ograničenja i skrupula. 
Na izložbi u Osijeku bit će predstavljeno šest nagrađenih radova četvrtog izdanja biennala. Grand prix nagradu “Ivan Ladislav Galeta” osvojila je Leandra Agazzi (Zürcher Hochschule der Künste, Zürich) za rad Care Less. Dobitnici jednakovrijednih nagrada su Ivan Gundić (Akademija dramske umjetnosti, Zagreb) za rad Memogram te Marcel Schwitlick (Universität der Künste, Berlin) za rad Upward spiral. Dobitnici posebnih priznanja su Martin Moolhuijsen (Universität der Künste, Berlin) za rad Infinite jest, Leif Hendrik Kauz-Zeller (Staatliche Akademie der Bildenden Künste, Stuttgart) za rad Melancholia te Milan Kujundžić (Akademija umetnosti, Novi Sad) za rad One for a breathless man, one for the observer.
Izložbu organiziraju Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, Umjetnička akademija u Splitu te Osječko ljeto kulture, a moći će se pogledati do 15. kolovoza 2022.
____________________

Više o Međunarodnom studentskom studentskom biennalu:

Podijeli...