Posjet Beogradu u okviru međunarodnog studentskog projekta Interlinking Student Journalism in Southeastern Europe

Posted on Posted in Kultura_kreativne_obavijesti

Studenti 2. godine diplomskog studija, smjer Medijska kultura, zajedno s asistentom Tomislavom Levakom kao mentorom, bili su u studijskom posjetu Beogradu i Srbiji u okviru međunarodnog studentskog projekta “Interlinking Student Journalism in Southeastern Europe”. (15.-18.12.2019.)
Ovaj projekt već drugu godinu zaredom provodi naš Odsjek, a financira ga Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku. U ponedjeljak, 16. prosinca 2019., su sudionici projekta bili na terenskoj nastavi u mjestu Golubac i na Golubačkoj tvrđavi na ulazu u Nacionalni park Đerdap. Terenski rad organiziran je na teme intervjuiranja, snimanja i fotografiranja za studentske časopise i društvene mreže.

U utorak, 17. prosinca 2019., studenti su posjetili Fakultet političkih nauka u Beogradu, odnosno njihovo Odeljenje za novinarstvo i komunikologiju. U okviru međunarodnog studentskog projekta “Interlinking Student Journalism in Southeastern Europe” organiziran im je niz aktivnosti: susret i razgovor s članovima uprave Fakulteta te dijelom nastavnika i studenata, sastanak s uredništvom tamošnjeg studentskog časopisa Politikolog, sudjelovanje na jednom od predavanja, predstavljanje triju izdanja Sveučilišta u Osijeku i Akademije za umjetnost i kulturu (Sveučilišnog glasnika, Notana i Artosa) te obilazak Medija centra s radijskom postajom i studiom za snimanje i montažu. Također, kao završni dio ovogodišnjeg projekta “Akademija na turneji”, aktivnosti i programe osječke Akademije predstavili su studentima preddiplomskog studija FPN-a i maturantima jedne beogradske gimnazije. Dogovoreni su i novi potencijalni projekti i modeli suradnje, posebno na području studentskoga novinarstva.
Studenti i mentor zahvaljuju svima, a osobito doc. dr. sc. Milici Jevtić Kulić s FPN-a koja je uspjela dogovoriti i koordinirati njihove brojne aktivnosti.

Podijeli...