Izložba s povodom: Dan planeta Zemlje 2023

Posted on Posted in Obavijesti, Studenti obavijesti novo

Akademija za umjetnost i kulturu
Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku

/ izložba s povodom – Dan planeta Zemlje 2023.
Subota, 22. 4. 2023. od 11:59 do 13:05 sati, Trg slobode u Osijeku (pored fontane) //

66 MINUTA ZA PLANET

Lutke-instalacije koje vidite nastale su u suradnji Umjetničke organizacije „Asser Savus“ iz Vinkovaca i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Studenti Odsjeka za kreativne tehnologije pozvani su da u sklopu jednotjedne radionice naprave lutkarske instalacije koje bi izložili u sklopu programa 25. Lutkarskog proljeća. Tema radionice bila je kreacija i izrada lutaka od recikliranog drveta.
Lutke-instalacije osmišljene su da krase otvorene gradske prostore i uveseljavaju prolaznike, odnosno da izađu iz okvira galerijskih prostora ili kazališnih dvorana i time se prezentiraju široj publici. Stoga su i danas pred vama kao izložba s povodom.
Voditelji i mentori radionice bili su doc. art. Dejan Duraković i izv. prof. ArtD. Ria Trdin. Na radionici su sudjelovali studenti preddiplomskog studija Dizajna za kazalište, film i televiziju.
Lutke su izradili studenti i profesori: Petra Mađarić, Anamarija Šerbetar, Ivana Bašić, Aleksandra Vukičević, Bruno Osmanagić, Bruna Nakić, Ivona Čačulović, Sanda Štrković, Frane Celić, Lucija Ulić, Lucija Reljac, Ana Marija Kovačević, Sheron Pimpi Steiner, asist., Ivana Živković, asist., Martina Livović, asist. te izv. prof. ArtD. Ria Trdin.

66 minuta za Planet umjetnička je akcija kojom na Dan planeta Zemlje 2023. ukazujemo na potrebu razvoja održivosti u umjetnosti i kulturi, baš kao i u ostalim aspektima ljudskoga djelovanja. Pokrenimo promjenu!

Autorica ilustracije: Larisa Devčić, studentica Odsjeka za kulturu, medije i menadžment

Podijeli...