Akademija na turneji – ARTceleracija

Posted on Posted in Likovni_obavijesti

Izložba studentskih radova AUKOSA-a u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn

11. studenoga 2019., ponedjeljak

 

U ponedjeljak 11. 11. 2019. u 13 sati, održat će se otvorenje izložbe pod nazivom “ARTceleracija”. Izložba će predstaviti studentske radove dvanaestero izlagača, bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, koji su sadašnji ili nekadašnji studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Svake godine značajan dio upisanih studenata na Odsjek za vizualne i medijske umjetnosti pri Akademiji za umjetnost i kulturu, čine upravo nekadašnji učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. S ciljem razvoja dosadašnje međuinstitucionalne suradnje te kvalitetnijeg informiranja i motiviranja budućih studenata, organizirana je prva ovakva izložba u prostoru škole.

Izložba je dio projekta “Akademija na turneji“ u sklopu kojega Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku radi na svojoj vidljivosti među maturantima u Osijeku i regiji. Radi se o inovativnom konceptu promoviranja studija unutar kojega Akademija na principu turneje obilazi škole predstavljajući bogate nastavne, umjetničke i znanstvene kapacitete i ponudu Akademije.

Izložba će trajati do 18. 11. 2019.

Izlagači: Valentina Damjanović, Niko Grgić, Josip Jelenčić, Ena Krnčević, Jasmin Mišković, Minja Mitrović, Iva Muškić, Dejana Narančić, Luka Petrak, Josip Pratnemer, Antonio Rendulić, Anton Šarić.

Koordinatorice izložbe: Kristina Marić, asistentica;  Margareta Lekić, umjetnička suradnica

Podijeli...