Autorska RUNDA Josipa Lukića

Posted on Posted in Studenti obavijesti

Autorske filmske večeri već su tradicionalna uvertira za dvodnevni listopadski paket najboljeg od hrvatskog kratkog filma u Osijeku. U sklopu godišnjeg programa Filmske RUNDE, revije hrvatskog kratkometražnog filma, 11. ćemo lipnja od 21:00 sat zalazak sunca čekati na krovu Kulturnog centra uz filmove ovogodišnjeg gosta -glumca, scenarista i redatelja Josipa Lukića.

Josip je u Splitu završio Ekonomski fakultet, a trenutno je student pete godine filmske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Njegovi studentski kratki filmovi prikazivani su i nagrađivani po raznim europskim festivalima, a spreman je, kaže, i radi na tome da uskoro konzumiramo i nešto dužeg metra.

Na autorskim smo večerima Filmske RUNDE do sada ugostili redatelje Nebojšu Slijepćevića, Igora Bezinovića, Jelenu Oroz, Sunčicu Anu Veldić, Tomislava Šobana i Petru Zlonogu. Uz njihove smo kratkiše dočekali i noć i svako novo izdanje revije, a ovogodišnje čekamo uz Josipov Bijeli Božić (26’47”), dokumentarni film Majči (51’17”) i igrani Minjonja Njanjonja (10’51”).

Autorska RUNDA organizirana je u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade ”Kultura nova”, grada Osijeka i Osječko –baranjske županije.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

 

Podijeli...