Doc. dr. sc. Lana Ciboci održala gostujuće predavanje o odrastanju uz medije i važnosti kritičkog vrednovanja medijskog sadržaja

Posted on Posted in Kultura_kreativne_obavijesti

U utorak, 12. siječnja 2021. godine, na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije organizirano je još jedno zanimljivo i korisno gostujuće predavanje, ovaj put u okviru kolegija Medijska pismenost i civilno društvo, kojega realiziraju izv. prof. dr. sc. Ivica Šola i Tomislav Levak, asistent. Gostujuće interaktivno online predavanje za dvadesetak studenata 3. godine preddiplomskoga studija, smjera Medijska kultura, posredstvom platforme Zoom održala je doc. dr. sc. Lana Ciboci o odrastanju uz medije i važnosti kritičkoga vrednovanja medijskih sadržaja. 

Doc. dr. sc. Lana Ciboci prodekanica je za znanost i upravljanje kvalitetom na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment te potpredsjednica Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, udruge civilnoga društva koja je posvećena neformalnom medijskom obrazovanju djece, roditelja, nastavnika i stručnih suradnika u školama. U okviru predavanja naglasak je bio na mogućem utjecaju različitih medijskih sadržaja na djecu svih uzrasta. Pritom su osobito istaknuti mogući utjecaj izloženosti djece oglašavanju, nasilju i stereotipima u medijima kao i prikazu same djece u zabavnim i informativnim medijskim sadržajima. Cilj je predavanja bio osvijestiti važnost medijskoga obrazovanja djece od najranije dobi s ciljem stvaranja kritičkih korisnika medijskih sadržaja već u djetinjstvu.

Gošći predavačici zahvaljujemo na izvrsnom izlaganju i radujemo se nastavku suradnje i budućim zajedničkim aktivnostima.

Podijeli...