DPUH posjetio Osijek

Posted on Posted in Centar za kulturnu baštinu aktivnosti

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske (DPUH) iz Zagreba 25. studenog 2023. posjetilo je grad Osijek. U sklopu posjeta, voditeljica Centra za kulturnu baštinu izv. prof. dr.sc. Margareta Turkalj Podmanicki predstavila im je bogatu povijest Tvrđe, projekte obnove koji su trenutno u tijeku te buduće planove očuvanja i revitalizacije ovog iznimnog dijela našeg grada.

U suradnji s ostalim osječkim kulturnim institucijama, članovi DPUH-a također su posjetili izložbu “Andija Medulić Schiavone” u Muzeju likovnih umjetnosti, gdje su uživali u umjetničkim djelima ovog iznimnog umjetnika. Također su posjetili izložbu pod nazivom “MUO u Slavoniji – Slavonija u MUO” u Muzeju Slavonije, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo u upoznavanju s bogatom kulturnom baštinom Osijeka i Slavonije.

Ovaj susret predstavlja važan korak prema jačanju kulturnih veza između različitih regija Hrvatske te potiče razmjenu znanja i iskustava među stručnjacima. Zahvaljujemo članovima DPUH-a na njihovom posjetu i nadamo se budućim suradnjama koje će dodatno obogatiti kulturnu scenu našega grada.

Podijeli...