Godišnja izložba radova studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku

Posted on Posted in Glazba_obavijesti, instrumentalne_obavijesti, Kazaliste_obavijesti, kreativne_teh_obavijesti, Kultura_kreativne_obavijesti, Likovni_obavijesti, Obavijesti, Studenti obavijesti novo

 

Pozivamo Vas na tradicionalnu Godišnju izložbu radova studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku!

Svečano otvorenje izložbe bit će upriličeno u srijedu, 14. lipnja 2023., s početkom u 19 sati, ispred zgrade Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost u prostoru Sveučilišnog kampusa (Ulica cara Hadrijana 8c).

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku poznata je po svom jedinstvenom pristupu koji povezuje umjetnost i znanost te naglašava suradnju različitih umjetničkih disciplina. Na ovogodišnjoj Godišnjoj izložbi bit će predstavljeni radovi studenata svih 6 odsjeka, koji će Vas provesti kroz širok spektar umjetničkih izričaja.

Odsjek za vizualnu i medijsku umjetnost predstavit će radove u slikarstvu, crtežu, grafici, kiparstvu, ilustraciji, fotografiji, filmu, videu i novim medijima. Odsjek za kreativne tehnologije prikazat će radove iz područja dizajna i tehnologije lutke, kostimografije i scenografije, istovremeno pružajući multimedijalni pristup vizualnom oblikovanju izvedbe uz korištenje suvremenih tehnologija. Studenti Odsjeka za kazališnu umjetnost prezentirat će svoje stjecanje znanja i vještina kroz javnu prezentaciju predstave. Odsjek za kulturu, medije i menadžment izložit će radove studenata s kolegija Kreativna ekonomija, Digitalni medijski dizajn, Mobilno novinarstvo, Društveni mediji, Razvoj imidža i brenda, kao i radove studenata nastale na projektima Dani medijske pismenosti, Dan održivosti i ImPULS-u, susretu mladih autora.

Cilj ove izložbe je predstaviti dostignuća studenata Akademije tijekom ove akademske godine, naglašavajući Akademiju za umjetnost i kulturu u Osijeku kao interdisciplinarnu i pluralističku instituciju koja njeguje suodnos znanstvene i umjetničke komponente, s posebnim naglaskom na povezivanje različitih umjetničkih disciplina.

Radujemo se Vašem dolasku i zajedničkom dijeljenju umjetničkih trenutaka na ovoj izložbi!

Raspored programa:

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku s ponosom predstavlja najbolje od najboljeg na svojoj tradicionalnoj Godišnjoj izložbi radova studenata. Ova izložba vrhunski je umjetnički program koji će vas oduševiti svojom izvanrednom kreativnošću. Ovdje je raspored programa koji će vas provesti kroz vrhunske izvedbe i impresivne radove naših talentiranih studenata:

19:00 sati

Uvod (Odsjek za kazališnu umjetnost)
Izvode: Matko Trnačić, Mateja Tustanovski, Luka Selman, Laura Kolesarić, Meri Andraković
Trajanje: 5 minuta

19:05 sati

(Odsjek za glazbenu umjetnost)
Naziv izvedbe: “Glazbeni program u izvedbi studenata Odsjeka za glazbenu umjetnost – You’ve Got A Friend (James Taylor & Carole King)”
Izvode: Nera Mamić, Dominik Budimir, Rafaela Jakobović, Branimir Medarić
Trajanje: oko 5 minuta

19:10 sati

Uvodna riječ dekanice

19:15 sati

(Odsjek za glazbenu umjetnost)
Naziv izvedbe: “Glazbeni program u izvedbi studenata Odsjeka za glazbenu umjetnost – Somebody That I Used To Know

    (Gotye & Kimbra); City of Stars (Ryan Gosling & Emma Stone)”
Izvode: Nera Mamić, Dominik Budimir, Rafaela Jakobović, Branimir Medarić
Trajanje: oko 10 minuta19:25 sati(Odsjek za instrumentalne studije i kompoziciju s teorijom glazbe)
Naziv izvedbe: “Air Varie Et Dialogue I”
Izvode: Gitarski kvartet u sastavu: Lana Stevanovski, Mia Čorak, Petra Boljevčan, Anđela Jelavić
Trajanje: oko 5 minuta

19:30 sati

Dodjela nagrada i pohvala (Odsjek za vizualnu i medijsku umjetnost)

20:00 sati

(Odsjek za kazališnu umjetnost)

    Naziv izvedbe: “Starless”
Trajanje: 10 minuta
Izvode: 1. godina BA Gluma i lutkarstvo

Nakon svečanog dijela programa, pozivamo Vas da istražite i uživate u izložbenim radovima ostalih odsjeka koji predstavljaju vrhunac umjetničkog izraza naše Akademije. Odsjek za vizualnu i medijsku umjetnost izložit će radove iz područja slikarstva, crteža, grafike, kiparstva, ilustracije, fotografije, filma, videa i novih medija. Odsjek za kreativne tehnologije će vas oduševiti radovima iz područja dizajna i tehnologije lutke, kostimografije i scenografije te multimedijalnim pristupom vizualnom oblikovanju izvedbe uz korištenje suvremenih tehnologija.Ne propustite priliku da se uronite u svijet umjetnosti i kreativnosti. Veselimo se vašem dolasku na vrhunsku Godišnju izložbu 2023. u Osijeku! #GodišnjaIzložba2023 #AkademijaUmjetnostiIKulture

Podijeli...