Gostovanje profesora sa Sveučilišta u Jordanu – dekani i profesori s Fakulteta za umjetnost i dizajn iz Ammana

Posted on Posted in Glazba_obavijesti, Obavijesti

Ovaj tjedan, na Akademiji za umjetnost i kulturu, bit će u znaku inozemnih posjeta gostiju iz Hašemitske Kraljevine Jordan. Od 25. do 27. studenog 2019. na Akademiji će gostovati prof.dr. Rami Haddad, dekan Fakulteta za umjetnost i dizajn iz Ammana, Sveučilište u Jordanu. Početkom siječnja 2019. na fakultetu u Ammanu su gostovali profesori Odsjeka za glazbenu umjetnost iz Osijeka kao inicijatori suradnje, a sada je riječ o uzvratnom posjetu i razvijanju bilateralnih projekata između dvije sveučilišne institucije.

U utorak, 26. studenog, od 10 do 14 sati studenti i profesori Akademije pratit će zanimljiva predavanja gostiju iz Jordana. Bit će to predavanja iz područja glazbene pedagogije, glazbene didaktike i metodike (prof. Haddad), te predavanja s temama iz muzikologije, etnomuzikologije i glazbi svijeta (prof. Nabil Darras).

Predavanja se održavaju u prostoru Salona Akademije u Tvrđi.

.

Sljedeći korak u suradnji, koji će dvije institucije najaviti i realizirati, svakako je i intenzivna priprema za projekt pod nazivom Developing Multidisciplinary Diploma on Art Therapy in Health Education – HEALING. Projekt je partnerski apliciran i odobren na Erasmus+ natječaju, a u 2020. godini kreće njegova operativna realizacija.

 

Podijeli...