Gostovanje Roberta Franka, istraživačkog novinara i glavnog urednika „Glasa Istre“

Posted on Posted in Kultura_kreativne_obavijesti

Ovoga tjedna na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku gostovat će Robert Frank, dugogodišnji istraživački novinar i aktualni glavni urednik dnevnih novina „Glas Istre“.

U četvrtak, 21. studenoga, s početkom u 18 sati, u Salonu Knjižnice Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (Trg Svetog Trojstva 3, 1. kat) bit će održan razgovor s gospodinom Robertom Frankom na temu „Cenzura i autocenzura  u novinarstvu i medijima“. Razgovor će voditi Tomislav Levak, asistent na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije. Ovaj je događaj javan i na njega su, uz studente, pozvani svi zainteresirani građani.

U petak, 22. studenoga, s početkom u 10 sati, Robert Frank održat će gostujuće predavanje za studente medijske kulture, u okviru nastave iz kolegija Medijska pismenost i civilno društvo.

Robert Frank u novinarstvu radi od 1996. godine. Radio je u pet novinskih redakcija, pri čemu je veći dio karijere proveo u riječkom Novom listu, gdje je 2015. godine obnašao i funkciju glavnoga urednika. Trenutačno je, od veljače 2018. godine, glavni urednik dnevnih novina Glasa Istre. Tijekom cijele novinarske karijere naglasak u njegovom radu vezan je uz istraživanje organiziranog i gospodarskog kriminala, pretvorbe i privatizacije, ratnih zločina i političke korupcije. Paralelno je pisao reportaže pa ga je posao vodio po cijeloj regiji, proputovao je cijelu Europu te reporterski obišao većinu kontinenata. U jednom je razdoblju novinarstvo kratko zamijenio PR-om. Godinu i pol dana bio je šef korporativnih komunikacija u HNK Rijeka. Inače, završio je srednju građevinsku školu, odlikovani je sudionik Domovinskoga rata i napisao je dječji roman „Hej, ne želim odrasti“ objavljen 2016. godine.

 

Podijeli...